Nosač aviona "USS Džordž H.V. Buš" ide u Persijski zaliv

SAD, kao odgovor na krizu u Iraku, šalju nosač aviona "USS Džordž H.V. Buš" u Persijski zaliv, objavio je danas Pentagon.

SAD, kao odgovor na krizu u Iraku, šalju nosač aviona "USS Džordž H.V. Buš" u Persijski zaliv, objavio je danas Pentagon.

Portparol Pentagona, kontra-admiral Džon Kirbi ističe da će se time komandi američkih snaga obezbediti veća fleksibilnost ukoliklo budu nužne vojne opcije da bi se zaštitili životi Amerikanaca i američki interesi u Iraku. Američki nosač aviona u Zaliv će uploviti u pratnji krstarice "Filipin Si" i razarača "Trakstum".

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je juče da ne planira slanje američkih kopnenih snaga u Irak, ali da razmatra sve druge opcije pomoći vladi te zemlje protiv snaga Islamske države Iraka i Levanta (ISIL).

Naglašavajući da će se pomenuti brodovi naći u Zalivu već večeras, Kirbi je rekao da njihovo prisustvo u Persijskom zalivu predstavlja potvrdu davnašnje privrženosti SAD očuvanju bezbenosti i stabilnosti tog regiona.

  • bane021

    14.06.2014 23:04
    @ Mislilac
    hehe, nasmejao si me :). Ako do toga i dođe nadam se da ćeš bukvalno biti u pravu i da će taj razarač zaista biti U Dunavu, if you know... ;)
  • mm

    14.06.2014 20:35
    poredjena radi..
    Sa situacijom u Ukrajini,ako SAD imaju interese u Iraku,sto potvrdjuje recenica "ukoliklo budu nužne vojne opcije da bi se zaštitili životi Amerikanaca i američki interesi u Iraku"..zasto su na sav glas osporavali to pravo Rusiji,pravo da zastiti zivote Rusa i ruske interese u Ukrajini,i sto je najgore oni ce to i dalje da ponavljaju,a ovamo ce da srite svoje interese..Samo slep kod ociju ne vidi,a samo glup ne razume.
  • Mislilac

    14.06.2014 20:20
    Interes
    Moja supruga je upravo ispekla kolač. Sad se već brinem da će svojim kvalitetnim kolačem ugroziti američke domaćice koje ne znaju takav kolač naparviti!!!Možemo li zato očekivati američki razačarč uskoro u Dunavu???

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.