Podsticaji za brodove da uspore zbog kitova

Teretni brodovi dobiće finansijske podsticaje da uspore plovidbu uz obale južne Kalifornije kako bi se izbegli sudari s kitovima i smanjilo zagađenje.
Teretni brodovi dobiće finansijske podsticaje da uspore plovidbu uz obale južne Kalifornije kako bi se izbegli sudari s kitovima i smanjilo zagađenje.

Brodarima će biti plaćeno 2.500 dolara za svaku plovidbu ispod 12 čvorova (22 kilometara na sat) u 200 kilometara dugom pojasu od kanala Santa Barbare do luke Long Bič.

Plovidbene rute tamo se preklapaju s primarnim područjem na kome se hrane plavi kitovi. Do sada je šest međunarodnih brodarskih kompanija prihvatilo taj zahtev saveznih agencija za zaštitu životne sredine i života u prirodi.

Program će biti na snazi od kraja jul do kraja oktobra, što je vrhunac sezone hranjenja plavih kitova i ujedno vreme najveće koncentracije ozona nad južnom Kalifornijom.

Osim što u sudaru s brodovima strada mnogo kitova, oni su i veliki emiteri gasova sa efektom staklene bašte.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet