Prva žrtva ebole bilo dvogodišnje dete

Naučnici tvrde da je prva žrtva nove epidemije ebole dvogodišnji dečak iz Gvineje.
Naučnici tvrde da je prva žrtva nove epidemije ebole dvogodišnji dečak iz Gvineje.

Grupa uglednih naučnika u magazinu "New England Journal of Medicine" je objavila rezultate istraživanja u vezi sa virusom ebole. U istraživanju su istakli da je prva žrtva ebole bilo dvogodišnje dete koje je preminulo 6. decembra 2013. godine na graničnom području Sijera Leonea i Liberije.

Samo sedam dana nakon smrti deteta, njegova majka, sestra i baka, koji su imali povišenu temperaturu, povraćanje i proliv, takođe su preminuli od smrtonosnog virusa. Naučnici tvrde da su se nakon njih virusom ebole zarazili i jedan lekar iz tog mesta kao i dve osobe koje su bile na sahrani preminulih.

Prema mišljenju naučnika, virus ebole se preko ovih osoba proširio na druge meštane.

Napominje se da je opasnost od virusa ebole u Gvineji uočena tek nakon što je blizu 10 osoba umrlo.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, broj umrlih used zaraze virusom ebole je dostigao 1.000, a virus je najviše pogodio Gvineju, Sijera Leone i Liberiju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet