Džihadisti odrubili glavu novinaru

Džihadistička organizacija Islamska država objavila je snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju.

Džihadistička organizacija Islamska država objavila je snimak na kome se vidi kako njeni pripadnici odrubljuju glavu američkom novinaru Džejmsu Foliju.

Foli je nestao u Siriji pre skoro dve godine. Ekstremisti, koji su zapretili da će ubiti još jednog zarobljenika, za koga su rekli da je takođe američki novinar, objasnili su da je Foli ubijen u znak odmazde za nedavne američke vazdušne napade u Iraku.

Nakon objave videa, porodica Džejmsa Folija je potvrdila njegovu smrt na strani na Fejsbuku koja je bila osnovana za podršku njegovom puštanju. Foli (40) je nestao na severu Sirije radeći kao novinar honorarac za agenciju AFP i bostonsku medijsku kompaniju "Global Post".

Islamska država je takodje objavila video snimak na kome tvrdi da drži kao taoca američkog novinara Stivena Sotlofa i poručuje da njegov život zavisi od sledećeg poteza predsednika SAD Baraka Obame. "Život ovog američkog državljanina, Obama, zavisi od tvoje sledeće odluke", govori maskirani muškarac na snimku koji je objavljen na društvenim mrežama.

  • 20.08.2014 10:15
    @Сремац
    Nevin novinar? o.O
  • Huncut

    20.08.2014 10:01
    U sta se pretvara ovaj svet ?
  • 20.08.2014 09:28
    pfff
    otkad je on obami bitan,ovaj ce reci kako ne pregovaraju s teroristima,nastavice da sipa bombe i otima zemlju i naftu u tim zemljama,a pod plastom demoktratije i borbe protiv terorizma

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet