"Krim će biti deo Ukrajine"

Bivši ukrajinski predsednik Viktor Juščenko upozorio je da rat u istočnoj Ukrajini preti da se razvije "zamrznuti konflikt".
Bivši ukrajinski predsednik Viktor Juščenko upozorio je da rat u istočnoj Ukrajini preti da se razvije "zamrznuti konflikt".

On je izrazio uverenje da će i Krim na kraju ponovo biti deo Ukrajine. "Krim je deo Ukrajine, bio je i biće zauvek. Suverenitet Ukrajine ne bi trebalo da bude doveden u pitanje", istakao je Juščenko. Istovremeno je izrazio razočarenje što "pojedine evropske vođe trenutno zastupaju stav da nisu prikladne nove sankcije protiv Rusije".

"Posebno sam razočaran našim susedima, ali i Austrijom", poručio je Juščenko. Prema mišljenju bivšeg ukrajinskog predsednika, previše političara razmišlja kako da zadovolje ruskog predsednika Vladimira Putina, pitajući se "po koju cenu".

  • Stanko

    05.10.2014 17:00
    Deo dela
    Krim je deo Ukrajine. Ukrajina je deo Rusije. Uvek se zvala Ruska (U)Krajina.
  • 05.10.2014 16:21
    "Krim će biti deo Ukrajine"
    Naravno. A onda će postati NATO baza!
  • 05.10.2014 13:44
    A Srbija zemlja u kojoj ljudi očajno žive! Ma, nema veze, važno da Putler dolazi u posetu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.