London: Sukob studenata i policije

Na protestima nekoliko hiljada studenata u centru Londona, koji se protive povećanju školarina, danas je došlo do sukoba između demonstranata i policije, a tri policajca su lakše povređena.

Na protestima nekoliko hiljada studenata u centru Londona, koji se protive povećanju školarina, danas je došlo do sukoba između demonstranata i policije, a tri policajca su lakše povređena.

"Različiti projektili su bacani na policiju", saopštio je Skotland Jard, dodajući da do popodnevnih sati nije bilo hapšenja.

Oko 5.000 demonstranata krenulo je u protestnu šetnju do Trga ispred zgrade Parlamenta, a manja grupa se odvojila i probila zaštitnu ogradu gde se sukobila sa policijom. Manja grupa demonstranata kasnije je napala obližnji kafić "Starbaks" i bacala stolice iz jednog drugog restorana na policiju, rekli su očevici.

Današnja šetnja prvi je masovni protest studenta u britanskoj predstonici za tri godine.

Na četiri protesta protiv mera štednje britanskog premijera Dejvida Kamerona, ubrzo pošto je stupio na dužnost 2010, došlo je do sukoba sa policijom, napada na javne zgrade, uključujući sedište Kameronove Konzervativne partije, a blizu 400 ljudi je uhapšeno.

Studenti protestuju zbog odluke Kameronove vlade da poveća školarine i pridružili su im se drugi građani nezadovoljni zbog mera štednje.

Pored današnje šetnje, studenti su najavili i napuštanje nastave i zauzimanje univerzitetskih zgrada.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.