SAD: Čekićima ubili mladog Bosanca bez povoda

Zbog ubistva Bosanca Zemira Begića (32) u Sent Luisu u SAD, uhapšene su dve maloletne osobe, starosti 15 i 16 godina.
Zbog ubistva Bosanca Zemira Begića (32) u Sent Luisu u SAD, uhapšene su dve maloletne osobe, starosti 15 i 16 godina.

Bosanci koji žive u tom gradu su protestovali zbog ubistva sunarodnika.

Begić je ubijen brutalno, udarcima čekića. Nalazio se u svom vozilu kada mu je prišlo nekoliko maloletnih osoba i počelo da udara u njegov automobil, a onda su napali i njega. On je pronađen bez svesti i sa povredama glave, stomaka i lica, u nedelju, sat i po posle ponoći u jednoj ulici u Sent Luisu.

Begić je hitno prevezen u bolnicu gde je preminuo. Tinejdžeri su nakon napada pobegli, ali ih je policija nedugo zatim pronašla i pritvorila, a, kako je objavio St. Louis Bosnian, traga se za još dve osobe.

Posle ovog ubistva, kako je preneo sarajevski "Dnevni avaz", najmanje 50 Bosanaca okupilo se na ulicama Sent Luisa blokiravši jednu saobraćajnicu kako bi izrazili ogorčenje i tražili zaštitu za svoju zajednicu. Suad Nuranjković (49), koji je bio sa Begićem pre napada, ispričao je da su se vraćali iz bara, kada je grupa od najmanje pet tinejdžera počela da lupa po autu, on je izašao i sakrio se na parkingu preko puta, iz straha da neko od napadača nema pištolj.

Jedan od učesnika protesta, Seldin Džanović (24), rekao je da je i njemu prišla grupa tinejdžera sa čekićima, sat vremena posle napada na Begića, i da je uspeo da se odbrani, zadobivši posekotine na rukama i vratu. Čelnik policije u tom gradu Sam Dotson okupljenim građanima rekao je, međutim, da policija nema nikakve dokaze da je Begić bio meta napada zato što je Bosanac.

Begić se sa porodicom preselio u SAD 1996. godine, dok je u Sent Luis došao pre nekoliko meseci, pošto se oženio zemljakinjom koja živi u tom gradu.
  • Gagarin

    02.12.2014 12:46
    Treba da vas je sramota!!
    Razumem anonimnu budalu koja napravi vic od tragedije. Na zalost, takvi smo ljudi.

    Ali ne razumem vas (moderatora) koji ste taj vic objavili - covek je ubijen, mlad ljudski zivot je izgubljen, Bosanac ili ne. To nije nivo mog Novog Sada.

    Ne ocekujem da moj komentar objavite, ovo je poruka za vas.

  • 01.12.2014 14:55
    beban
    bosanca ubili cekicem u glavu ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Letonci pozvani da podrume pretvore u skloništa

Vlasti Letonije, baltičke zemlje koja je susedna Rusiji, pozvale su danas građane da preurede svoje podrume u skloništa od vazdušnih napada, povodom tradicionalnog nacionalnog dana čišćenja.