Kosovo otcepljeno od Srbije u udžbeniku iz geografije?

Javno preduzeće Zavod za udžbenike prodaje osnovcima radnu svesku iz geografije za 6. razred u kojoj je na svim geografskim mapama Kosovo otcepljeno od Srbije.
Javno preduzeće Zavod za udžbenike prodaje osnovcima radnu svesku iz geografije za 6. razred u kojoj je na svim geografskim mapama Kosovo otcepljeno od Srbije.

Autori udžbenika, ali i radne sveske, pratećeg nastavnog sredstva uz geografiju za 6. razred osnovne škole, jesu Rada Sitarica i Milutin Tadić. Na mapama u radnoj svesci koju su oni potpisali, Kosovo i Metohija "uokvireni" su linijom kojom se obeležavaju spoljne državne granice suverenih zemalja.

Korice udžbenika geografije za 6. razred i pripadajuće radne sveske zasad možete videti samo na sajtu Zavoda za udžbenike jer su ove dve knjige rasprodate još na početku školske godine i nemoguće ih je naći u prodaji.

Prema najavama iz medija, Zavod za udžbenike će povući dosad odštampan tiraž sa greškom i zameniti ga udžbenicima u kojima će razlika u linijama - državnim i pokrajinskim granicama - biti jasna i očigledna.

  • 26.02.2015 22:25
    Damir
    @Boris
    "Pa da, a Republike Srpske im nema na mapi. Eto, baš pravo učite djecu Srbijanci. Ne može nama Srbima niko nanijeti zla koliko mi samim sebi uvijek bilo."

    A zasto bi bilo Republike Srpske na mapi? Jesu li to oni duzni sad da ucrtavaju kantone, opstine, entitete drugih drzava? Republici Srpskoj svaka cast, ali mi svi odlicno znamo gdje se nalazi, i u kojoj je drzavi.
  • Jogi Letač

    26.02.2015 15:53
    @kosovka - tapija!
    Draga gospođo, to "nebrojanje" Albanaca je uveo još Milošević, pa je onda dobijao fantastične procente glasova sa Kosova. Što se tiče "demokrata", za svašta ih se može kriviti, ali za birački spisak sa Kosova pre 5. oktobra ne mogu da snose nikakvu odgovornost, jer su tada bili opozicija.

    Sve više se može pročitati kako nam je pre 5. oktobra takao med i mleko, pa su došli "žuti" i sve upropastili, ali ima nas matorih koji se odlično sećamo kako je bilo pre 5. oktobra.

    Nažalost, današnja omladina lako može da padne pod uticaj lupetanja sličnih ovome od strane kosovka - tapija!
  • Ле-јужна Србија

    26.02.2015 15:26
    @ovdasnji - "ne razumem
    sta je sporno" ?

    Казаће ти се само кад порастеш.

    @Ćevara - "A jel znate kako je nastao Titelski breg???"

    Да вам није био он не би имали ни једну узвишицу (осим Фрушке горе и Вршачког брда који су били острва за време Панонског мора).

    @pera - ..
    "Poprilicno je jasno da je linija izmedju srbije i kosova tanja nego drzavne linije. Ono sto je greska je sto je obrisana ista takva linija izmedju Vojvodine i Srbije."

    Слажем се,такви дефетисти као ви нам нису потребни.

    @Boris
    "Pa da, a Republike Srpske im nema na mapi. Eto, baš pravo učite djecu Srbijanci. Ne može nama Srbima niko nanijeti zla koliko mi samim sebi uvijek bilo."

    Молим те немој да нас мешаш са овим квази- Војвођанима.

    @Nebojša - "Pa da, treba ispraviti grešku
    Ali tako što ćete dodati još jednu liniju koja pokazuje dokle je sever Srbije a gde počinje Autonomna Pokrajina Vojvodina!"

    "Živela slobona Vojvodina!!!"

    Живела јужна Србија!!!


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.