Žbogar: Prve optužnice pred Specijalnim sudom 2016. godine

Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je danas da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK biti objavljene početkom 2016. godine.
Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Samuel Žbogar izjavio je danas da će prve optužnice pred Specijalnim sudom za ratne zločine OVK biti objavljene početkom 2016. godine.

Žbogar je na prištinskoj televiziji KTV rekao da ne zna ko su optuženi, ali je istakao da će prve optužnice biti objavljene početkom 2016. godine. Prema njegovim rečima, formiranje Specijalnog suda je neophodnost, kako bi se time "očistila borba OVK".

"Specijalni sud će očistiti borbu OVK, jer već dugo vremena to stoji kao crni oblak ili kao omča oko vrata Kosovu", rekao je Žbogar.Predstavnik EU je dodao da, s obzirom da je u izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, koji je pisao o zločinima OVK, obuhvaćena i Albanija, kao i još neke zemlje, Euleks nije imao mandat da se bavi time.

Kosovski parlament treba uskoro da raspravlja o formiranju Specijalnog suda kome se protive i pojedini poslanici vladajućih stranaka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija