Grupa za novac napala dekana FPN?

Grupa mladića koja je uhapšena pod sumnjom da je napala dekana FPN-a Iliju Vujačića verovatno je to učinila za novčanu nadoknadu, pišu Večernje novosti. 

Grupa mladića koja je uhapšena pod sumnjom da je napala dekana FPN-a Iliju Vujačića verovatno je to učinila za novčanu nadoknadu, pišu Večernje novosti.

Policija  je identifikovala četvoricu, pretpostavlja se da grupa ima još dva člana, a traga se i za organizatorom koji je "poslove" naplaćivao 200 do 300 evra po pretučenoj osobi.

Grupa u koji su B.M. (20), V.M. (21), N.R. (22) i U.M. (21) sumnjiči se i za napade na dve saradnice biznismena, ali na saslušanju u policiji i kod sudije ništa nisu priznali. "Odbijaju da lažu zašto su pretili ženama i tukli ih. Ne zna se motiv, niti ko ih je angažovao. Sve negiraju iako su dokazi protiv njih jaki", kaže za beogradski list izvor blizak istrazi.

Policija do skoro nije imala saznanja da se radi organizovanoj bandi. Priča sa ulice je dospela do njih i započeta je istraga. Prvi napad koji je rasvetljen bio je onaj septembra prošle godine kada su napali saradnicu jednog biznismena, a u oktobru se kao žrtva našla još jedna žena.

"Obe žene su zadobile povrede i ništa ih nije povezivalo osim što su obe saradnice biznismena. Istraživali smo da li je reč o ljubavnim motivima, da li su se nekome zamerile, ali ništa nije dalo rezultata. Bilo je i indicije da su napadi na njih ustvari poruke njihovim šefovima", priča izvor iz istrage.

U novembru prošle godine napadnut je profesor Vujačić na ulazu zgrade u kojoj nje živeo. Napadači su na njega nasrnuli palicama i naneli mu lakše telesne povrede. Nakon toga su pobegli, a u automobilu ih je čekao saučesnik.

Odmah je postalo jasno da se radi o istoj grupi jer su se i prethodna dva napada dogodila na ulazima gde su žrtve živele. Nakon nekoliko dana voždovačka policija uspekla je da identifikuje napadače na profesora FPN, Vujačića. Tada su uhapšena dvojica od trojice napadača.

Privedeni su V. M. i U. M.,obojica dvadesetogodišnjaci jer se sumnjalo da su oni prebili profesora. Osumnjičeni su za nasilničko ponašanje. Profesor je dva meseca pre toga dobihjao pretnje da podnese ostavku. Uhapšena dvojica, međutim, odbila su da kažu ko ih je angažovao da napadnu dekana FPN.

  • dule

    28.05.2015 15:35
    Neće da priznaju ko je naručilac?

    OK. Znači da nema pokajanja, što dalje dovodi do toga da nema ni olakšavajućih okolnosti. To bi trebalo da bude dovoljno da fukare budu osuđene na maksimalnu kaznu za dato delo, a potom nadam se i tuženi od strane žrtvi za nadoknadu štete (+ pretrpljen bol, strah i šta ti ja znam). Pa kad svoju mladost budu provodili u zatvoru (dok se njihovi drugari budu provodili, jeba..li ribe i slično) nek se zapitaju gde su pogrešili.


    A da, ovo je Srbija, nema šanse da se tako nešto desi, eto njih opet na ulici da nastave po starom, ako dobiju koji mesec biće premija.
  • au

    28.05.2015 13:45
    vec
    sam se uplasio zbog losih ocena.iz kog li su semena nikli
  • ćure

    28.05.2015 12:34
    gde?
    u kom gradu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.