Sutra presuda "Siminim četnicima" za ubistvo dece i trudnice

Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu sutra će biti izrečena presuda sedmorici pripadnika paravojne formacije "Simini četnici" optuženih za ratne zločine nad civilima u selima zvorničke opštine tokom 1992. i 1993. godine.
Pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu sutra će biti izrečena presuda sedmorici pripadnika paravojne formacije "Simini četnici" optuženih za ratne zločine nad civilima u selima zvorničke opštine tokom 1992. i 1993. godine.

To će biti druga prvostepena presuda nakon što je Apelacioni sud u Beogradu u julu prošle godine ukinuo presudu kojom su pripadnici te jedinice osuđeni na zatvorske kazne od dve do 20 godina i naložio da se suđenje ponovi.
Ukinutom presudom na kaznu od po 20 godina zatvora bili su osuđeni Zoran Stojanović i Zoran Đurđević, na po 10 godina zatvora Tomislav Gavrić i Zoran Alić, a Đorđe Šević i Dragan Đekić na po pet godina zatvora, dok je Damir Bogdanović bio osuđen na dve godine zatvora. Njima se na teret stavljaju ratni zločin protiv civila romske nacionalnosti u selima Skočić, Malešić, Klisa, Petkovci i Drinjača.

Među zločinima za koje se terete su i ubistvo trudnice, "ubistvo sedmoro dece imeđu dve i 13 godina. Oni su po optužnici silovali pre ubistva Zlatiju Ribić (13), a "dete koje se nalazilo u redu za likvidaciju, a koje je tražilo svoju majku, odveli do jame, gađali nožem, pucali u njega i zatim ga bezdušno bacili na ubijena tela ubijenih".

Prvooptuženi Sima Bogdanović, zvani "Sima četnik", preminuo je u pritvoru tokom suđenja.

Presuda će biti izrečena sutra u 12 časova u Specijalnom sudu.

  • Drago

    15.06.2015 11:34
    ološ
    oni koji nisu znali ko su i kakvi su bili četnici sada znaju
  • 15.06.2015 11:09
    premale kazne
    Ovi treba da budu osudjeni na smrtnu kaznu
  • 15.06.2015 08:42
    Ako je iko sumnjao da li smo zaslužili "Milosrdnog anđela"... Zaslužili smo! Ovo je nakazna zemlja koja je prodržavala ove zločince, a sada im kao sudi...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.