Finci hoće da zamene 7.200 liftova u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je mogućnost da kroz projekat privatno-javnog partnerstva sa finskom kompanijom "Kona" bude promenjeno 7.200 dotrajalih liftova u Beogradu.
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je mogućnost da kroz projekat privatno-javnog partnerstva sa finskom kompanijom "Kona" bude promenjeno 7.200 dotrajalih liftova u Beogradu.

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, Mali se tokom posete Helsinkiju sastao sa predstavnicima kompanije Kone, koja je globalni lider u proizvodnji liftova, i tom prilikom naveo da se sagledavaju mogućnosti za projekat javno-privatnog partnerstva čime bi bilo zamenjeno 7.200 liftova u Beogradu, kroz preduzeće ''Gradsko stambeno'', a što bi bio najveći projekat koje je to preduzeće ikada radilo.

''Finska kompanija Kone, koja ima godišnji prihod od 7,3 milijarde evra, kupila je srpsku firmu 'Eurolift' i prihvatila da sagleda mogućnost da učestvuje u javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom u oblasti zamene pomenutog broja liftova, za koje je Gradsko stambeno utvrdilo da treba da se menjaju'', rekao je Mali.

On je objasnio da bi to rešilo problem dotrajalih liftova koji nisu menjani decenijama unazad i o kojima se niko nije brinuo.

''Imamo sigurnog učesnika na tenderu za projekat javno-privatnog partnerstva. Trenutno radimo na analizama aspekata JPP-a, a do kraja godine možemo da sprovedemo i tender za partnera. Ovim se samo potvrdilo da je investiranje u Beograd i Srbiju prioritet ove finske kompanije, koja već ima 40 zaposlenih u Beogradu'', istakao je Mali.
  • Skupština zgrade

    16.06.2015 21:36
    Predsednik skupštine zgrade mora da brine o prihod
    Idite u zgradu Bulevar Oslobođenja 2 u Novom Sadu da vidite kako su stanari svojom slogom sami zamenili lift u zgradi gde ima 18 spratova!

    Ne trebaju nama nikakvi posrednici, uzmači provizije... dovoljno je da upotrebimo svoju pamet,volju i svoj novac. Ne treba puno.

    Nama stalno nameću ideju da su stranci bolji i pametniji.

    Kad predsednici Skupštine stanara radili u interesu zgrade, vodili računa o prihodima zgrade, sve bi moglo da se popravi.
  • 16.06.2015 17:22
    bb
    Klasična korupcija i prevara. Pazi , pa šta gradonačelnik ima sa privatnim liftovima.
  • 16.06.2015 17:09
    KO nam to sklapa poslove?
    Zar mi stvarno imamo toliko novca da se svi guraju da nam ga uzmu?
    Ili će ovo da bidne opet neki evropski "projekat"
    iz nekih evropskih fondova - zajmova, gde ćemo mi na kraju saznati da smo zaduženo ko.... Grčka?
    Da li se to veoma aktivno radi na našoj propasti?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.