Naprednjaci izašli iz vladajuće koalicije u Trsteniku

Srpska napredna stranka izašla je iz vlasti u Trsteniku. Naprednjaci su napustili koaliciju u kojoj su ostali Narodni pokret Srbije, Socijaldemokratska stranka i SPS jer nisu želeli da promene direktora JKP "Komstan"  koji je njihov član.

Srpska napredna stranka izašla je iz vlasti u Trsteniku. Naprednjaci su napustili koaliciju u kojoj su ostali Narodni pokret Srbije, Socijaldemokratska stranka i SPS jer nisu želeli da promene direktora  JKP "Komstan" koji je njihov član.

"Najviše problema imamo sa JKP "Komstan" jer loše funkcionisanje tog preduzeća građani najpre osete. Ređali su se problemi sa računima za vodu, higijenom u gradu, stanjem na groblju. Svi pregovori i pokušaji da SNS imenuje drugog direktora umesto Ranka Stevanovića, nisu ispravno shvaćeni", kaže zamenik predsednika opštine Stevan Đaković (SDS).

U vladajućoj koaliciji smatraju da je izlazak SNS iz vlasti deo priprema za predstojeće lokalne izbore. "Oni žele da u izbore uđu iz opozicije. Tri godine su bili deo vlasti, ali sada žele da izbegnu odgovornost. Izlazak iz koalicije su najavljivali mesecima unazad", dodaje Aleksić.

Skupština je umesto Ranka Stevanovića za direktora "Komstana" izabrala Gorana Kneževića. Gerasima Atanaskovića (SNS) u Opštinskom veću zamenio je Marjan Todorović.

Naprednjaci tvrde da su odluku o izlasku iz vlasti doneli zbog nekorektnog ponašanja partnera. U SNS tvrde da je njihov član Ranko Stevanović odlično obavljao dužnost direktora i da je finansijski konsolidovao preduzeće.

U opoziciji su SNS sa šest, SPO sa pet i Demokratska stranka sa jednim odbornikom. Ovo je drugo prekomponovanje koalicije u Trsteniku. Posle izbora 2012. godine vlast je formirala koalicija URS-SNS-SPS. Odbornici URS su kasnije kolektivno prešli u NPS, a septembra 2014. godine koaliciji su se priključili i članovi SDS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.