Propalo glasanje o Specijalnom sudu za zločine OVK

Kosovski parlament odbacio predlog zakona o formiranju specijalnog suda za zločine OVK, prenosi RTS.
Kosovski parlament odbacio predlog zakona o formiranju specijalnog suda za zločine OVK, prenosi RTS.

Za predlog glasalo 75 poslanika, odnosno pet manje od potrebne dvotrećinske većine.

Odbacivanju zakona prethodile su demonstrace veterana OVK i burna skupštinska rasprava.

Pre početka skupštinske diskusije, premijer Kosova Isa Mustafa zatražio je od poslanika kosovskog parlamenta da podrže predlog amandmana na Ustav koji će omogućiti osnivanje Specijalnog suda za ratne zločine OVK.

Na sednici parlamenta, Mustafa je rekao da je amandman rezultat razmene pisama izmedju predsednice Kosova Atifete Jahjaga i tadašnje visoke predstavnice EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton, koja je ratifikovana u Skupštini Kosova prošle godine.U proceduri koja je usledila Ustavni sud Kosova je ocenio da amandman ne predstavlja gaženje ljudskih prava i sloboda.

"U cilju ispunjavanja naših obaveza, i ubeđen da će formiranje specijalnih veća doprineti jačanju pravde, nikako ne dovodeći u pitanje čistotu borbe OVK, pozivam vas da glasate za amandmane", rekao je Mustafa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.