5. avgust - Dan sećanja na stradale u Srbiji i RS

Na današnjoj zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade RS dogovoreno da se zajednički obeleževa 5. avgust - Dan sećanja na prognane i stradale Srbe.
Na današnjoj zajedničkoj sednici Vlade Srbije i Vlade RS dogovoreno da se zajednički obeleževa 5. avgust - Dan sećanja na prognane i stradale Srbe.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić je na konferenciji za novinare nakon zajedničke sednice dve Vlade u Palati Srbije rekao da će se taj datum zajednički obeležvati kao što će se zajednički obeležavati Vidovdan i Dan proboja u Jasenovcu.

On je naglasio da Srbija pošuje integritet BiH, ali da je u skladu sa Sporazumom o specijalnim vezama spremna da ako RS iz bilo kog razloga bude imala problema, bude mesto na koje može da se osloni.

Nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Vlade Republike Srpske danas je u Beogradu potpisan i Memorandum o saradnji u oblasti saobraćaja i saobraćajne infrastrukture i protokol o usaglašavanju stavova o oblastima stručnih ispita i licenciranju iz oblasti građevinarstva i prostornog planiranja. Vučić je poručio i da je Srbija spremna da finansijski pomogne Republiku Srpsku ako bude imala problema sa likvidnošću.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.