Uhapšen vlasnik agencije "Uniko travel" zbog prevare 100 turista

Uhapšen je vlasnik agencije "Uniko travel" Nenad Filipović. Sumnja se da je on prevario više od 100 putnika za turističke aranžmane.

Policija je uhapsila vlasnika agencije "Uniko travel" Nenada Filipovića (1966) iz Beograda.

Filipović je uhapšen po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, navodi se u saopštenju MUP-a.

Sumnja se da je on prevario više od 100 putnika za turističke aranžmane. Kako prenose mediji, trinaestoro turista nije otputovalo u Hurgadu, a osmoro je izbačeno iz hotela na Lefkadi zbog toga što agencija "Uniko travel" njihov novac nije prosledila hotelijerima i avio kompanijama.

Agenciju "Uniko travel" na papiru vodi Nenad Filipović. Međutim, oštećeni putnici tvrde da su u agenciji razgovarali sa Nenadom Ristićem - poznatim po tome što je pre tri godine već prevario klijente agencije "Triniti", odnosno novac koji su dali za put u Hurgadu zadržao za sebe.

Agencija "Uniko travel" registrovana je u Kondinoj 20, ali vrata su zaključana, a na telefonske pozive takođe niko ne odgovara.

Uzeo pare i nestao

Stomatolog Ružica Lalović ispričala je da je s prijateljima trebalo da krene na put 22. jula ujutro, a na aerodromu su saznali da nije plaćen avio-prevoz. "Odmah smo došli u agenciju, a Ristić nas je ubeđivao da je problem nastao greškom, zbog elektronskog bukiranja, i da će on to rešiti sutradan. Tražili smo novac nazad, ali je odbio, ubeđujući nas da će nam obezbediti let preko Istanbula. Kada je prijateljica pozvala hotel koji smo rezervisali, shvatili smo da on nije platio ništa. Tako je samo od naše grupe uzeo najmanje 17.000 evra i nestao", ističe Lalovićeva i dodaje da je inspekcija bila 22. jula, ali da je uprkos tome Ristić uspeo da pobegne.

Iz Ministarstva turizma kažu da su reagovali odmah po dobijanju prijave: "Inspekcija je započela kontrolu agencije "Uniko travel", čiji je direktor i osnivač Nenad Filipović. Prema rečima prisutnog Nenada Ristića, vlasnik je bio odsutan zbog zdravstvenih problema. Rekao je da 13 putnika nije otputovalo u Hurgadu zbog neplaćenih avio-karti. Sutradan je inspekcija pokušala da nastavi kontrolu, ali nije zatekla nijedno zaposlenog".

Direktor Jute Aleksandar Seničić naglašava da su učinili sve da prevarenim ljudima u Grčkoj pomognu oko smeštaja: "Uniko travel isključen je iz Jute u martu, kada smo saznali da je jedan od rukovodilaca Nenad Ristić, koji je već preko agencije "Triniti" prevario putnike".

  • dejan021

    25.07.2015 16:45
    Yuta - hostaplerska organizacija
    Ta YUTA je takodje hostaplerska organizacija koja samo uzima novac za clanstvo i brine o tome da dodje do kinte a ne o zastiti putnika i preventivi da do takvih prevara ne dodje i reaguje sa izbacivanjem agencije tek kada se nesto vec desi. Smatram da u toj organizaciji isto sede hostapleri !!!
  • Gagi

    25.07.2015 16:44
    Prevara
    Stvarno bi imao zdravstvenih problema da je mene ne daj bože zeznuo.....ljudi pa dokle treba da se priča i nasedate na tu stoku od agencija i polupismenih ljudi....idite na more u svom aranžmanu...ko može naravno
  • -

    25.07.2015 15:45
    -
    u'apsen moz' misliti

    gde su pare? jesul vracene putnicima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.