Crkvama besplatni urbanistički planovi

Tradicionalne crkve i verske zajednice u Pančevu moći će ubuduće da na svoj zahtev budu oslobođene plaćanja izrade urbanističkih projekata koji se rade u Direkciji za izgradnju i uređenje grada, prenosi RTV Pančevo.
Tradicionalne crkve i verske zajednice u Pančevu moći će ubuduće da na svoj zahtev budu oslobođene plaćanja izrade urbanističkih projekata koji se rade u Direkciji za izgradnju i uređenje grada, prenosi RTV Pančevo.

Reč je o Dopuni odluke Nadzornog odbora Direkcije, koju je usvojilo Gradsko veće.

Podnosioci zahteva bi imali obavezu da snose troškove pribavljanja svih potrebnih uslova koji su neophodni za izradu jednog urbanističkog projekta.

Direktor JP Direkcija Nenad Stanojević je pojasnio da se pod tradicionalnim i verskim zajednicama podrazumeva pet crkava na teritoriji grada Pančeva i dve verske zajednice. "U pitanju su Srpska pravoslavna crkva, Rimokatolička crkva, Slovačka evangelička crkva, Reformatska hrišćanska crkva i Evangelička hrišćanska crkva. Od verskih zajednica reč je o islamskoj i jevrejskoj zajednici", precizirao je on.

Ko god od njih podnese zahtev Gradskom veću, nakon usvajanja ove odluke, Gradsko veće može, a ne mora, da da saglasnost da se te crkve, odnosno verske zajednice oslobode plaćanja izrade urbanističkih projekata, što je oko 70 do 80 hiljada dinara, rekao je Stanojević.

  • 28.07.2015 18:30
    ???? Puni su para, ne plaćaju porez, a sve imaju gratis... Čime su to zaslužili? Ja plaćam porez 40 godina, pas nema za šta da me ujede, a za usranu letnju kujnu treba da ispovratim 26.000 dinara!!! Bem te Srbijo!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.