FOTO: Suzavac i haos u Skupštini Kosova

Poslanik Pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti bacio je suzavac u Skupštinu Kosova, nakon nastavka sednice koju je tokom prepodneva blokirala opozicija.
Poslanik Pokreta Samoopredeljenja Aljbin Kurti bacio je suzavac u Skupštinu Kosova, nakon nastavka sednice koju je tokom prepodneva blokirala opozicija.

 

Kada je predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji nastavio sednicu, Kurti je bacio suzavac, zbog čega se sala ubrzo ispunila dimom. Poslanica DPK-a Fljora Brovina se zbog udisanja dima onesvestila, nakon čega je prevezena u Klinički centar Priština.

Sednici su prisustvovali predstavnici međunarodne zajednice, među kojima je bio i predstavnik Kancelarije EU na Kosovu, Samuel Žbogar, koji je u veoma teškom stanju izašao iz skupštine, a kako prištinski mediji javljaju i njemu je pozlilo.

Pre ovog incidenta došlo je do koškanja između poslanika opozicije i vladajuće koalicije, kada je poslanica Samoopredeljena Ajbuljena Hadžiju čašu vode u lice potpredsedniku Skupštine Kosova Džavidu Haljitiju.

Iako u vanrednoj situaciji, poslanici su nastavili sa usvajanjem zakona, ali po ubrzanoj proceduri. Po završetku sednice, Veselji je okončao rad skupštine.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga je oštro osudila današnje ponašanje opozicije i pozvala poslanike u parlamentu da se distanciraju od nasilja.

  • 08.10.2015 13:33
    beban
    kakva drzava takva iskupstina

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.