Čekaju poslednji čas za zamenu zdravstvenih knjižica

Zahteve za kartice kojima do kraja godine treba da se zamene sve papirne zdravstvene knjižice do sada je uzelo samo 1,22 miliona građana, od ukupno 6,94 miliona građana Srbije.
Stare zdravstvene knjižice, čija je zamena počela sredinom prošle godine, zamenjuju se za kartice u svim filijalama RFZO. Rok za zamenu, prema saznanjima "Novosti", neće biti ponovo pomeran.
 
U Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja očekuju da će najveći broj ljudi, prvenstveno zaposlenih kojima stara markica u knjižici prestaje da važi zaključno sa junom, zameniti zdravstvene isprave prilikom overe za drugu polovinu godine.
 
Zamena košta 400 dinara, a za socijalno ugrožene kategorije obezbeđene su besplatne kartice.
 
- Socijalo ugroženi su dosad podneli 143.601 zahtev za izdavanje zdravstvenih kartica, dok je od 15. oktobra prošle godine podneto 40.000 zahteva za novorođenčad kojoj se prva zdravstvena isprava obezbeđuje takođe bez nadoknade - kažu u RFZO.
  • Ana

    09.06.2016 08:52
    Organizujte se dobro da bi zamena starih zdravstvenih za nove tekla bez guzvi Ima nacina samo treba hteti
  • nss

    09.06.2016 08:36
    nss
    samo izmisljaju kako da otmu pare,nesretne babe i dede sa dozivotnom licnom kartom moraju da vade nove dozivotne jer boja nije dobra...bagra
  • IgorNS

    09.06.2016 08:31
    Kasno Timotije u socijalno sti
    Ne ide se u socijalno u 9:4; treba da budes tamo najkasnije u 7:00, pa cekas da otvore vrata, guras se sa ljudima, pokupis broj i zavrsis do 9-10h
    Inace slazem se sa stavom vecine, sve sto se radi u ovoj drzavi je: kako cemo - lako cemo. Idemo da radimo nesto pa cemo da vidimo gde ce da zavrsimo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.