Ljiljana Smajlović podnela ostavku u Politici

Glavna i odgovorna urednica dnevnog lista Politika Ljiljana Smajlović saopštila je danas da je podnela ostavku na tu funkciju u znak protesta jer je, kako je napisala, menadžment sprečava u samostalnom rukovođenju redakcijom.

"Podnosim ostavku na položaj glavne i odgovorne urednice lista Politika. Molim direktorke da o mojoj ostavci obaveste vlasnike lista, kao i Skupštinu Politike koja me je imenovala (nisam sigurna da li taj organ funkcioniše, ni ko mu je na čelu)", navela je Smajović u pismu koje je uputila redakciji i menadžmentu, objavljeno je na sajtu Politike.

Ona je navela da je ostavka "protest protiv menadžmenta koji sprečava glavnu urednicu u samostalnom rukovođenju redakcijom". "Pretpostavljam da direkcija ne bi zauzela neprijateljski kurs prema listu i glavnoj urednici, da u tome nema podršku vlasnika", rekla je Smajlović. Ona je dodala da nikome izvan redakcije nije dozvolila da se meša u uređivačku politiku lista, ali da će prva priznati da stvarne uređivačke slobode nema tamo gde je redakcija razvlašćena, a menadžment deluje bez kontrole.

Ljiljana Smajlović je bila na čelu Politike u dva navrata - od 2005. do 2008. godine i od 1. jula 2013. godine do danas, 4. jula.

  • Andrija Šrek

    04.07.2016 23:29
    SumLJivo
    Molim vas, ako je neko primeti da se približava zgradi RTV, da je spreči u tome !!!
  • Politika

    04.07.2016 18:17
    Pametna zena bolje da da ostavku nego da je smene!Jel tako Lazanski?
  • Teodosije III

    04.07.2016 14:10
    Smajlovicka je olicenje iskonskog zla.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.