Nova Srbija sutra raspravlja o koaliciji sa SNS

Nova Srbija, čiji je lider Velimir Ilić najavio napuštanje vladajuće koalicije, sutra će održati zajedničku sednicu Predsedništva i Izvršnog odbora stranke na kojoj bi trebalo da se raspravlja o tome.
Sednica će biti održana u Čačku, a po njenom završetku novinarima će se obrati Ilić, najavljeno je u kratkom stranačkom saopštenju.
 
Lider NS je nedavno izjavio da više nema šta da traži u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i da više nema o čemu da priča s premijerom i liderom SNS-a Aleksandrom Vučićem, a o čemu u NS postoje i suprotni stavovi.
 
"Ništa im ne dugujem, a nemam više o čemu da pričam ni s Vučićem. Mi smo imali dogovor, a on ga je prekršio", rekao je Ilić koji je naveo da je trebalo da bude direktor Koridora Srbije.
 
Sa Ilićevim stavovima nije se složila poslanica i doskorašnja potpredsednica NS Dubravka Filipovski koja je napustila stranku, kao i poslanik i potpredsednik NS Dragan Jovanović, koji je saopštio da će tražiti raspravu o svemu što je Ilić govorio. Na izjavu svog koalicionog partnera reagovao je i premijer Vučić, koji je ocenio da Ilić onim što je rekao o Vladi Srbije i njemu lično pokazuje po čemu se aktuelna vlada razlikuju od prethodnih koje su se zasnivale na politici "trange frange" i ucenama.
 
NS je na poslednjim parlamentarnim izborima bila na listi koju je predvodila SNS. 
  • Sale NS

    21.01.2017 21:51
    Koga briga
    Zabole me !
  • pera

    21.01.2017 18:22
    auuuu, demokrata velja se naljutiooo. sad vucko nije dobar. nadam se da ovo znaci jedan lop.v manje na politickoj sceni. videce i ostali ko je vucko, samo polako. razbice sve koalicione partnere i svima ce clanstvo postati nepismenjaci prkeo noci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.