Zahtevi za povraćaj PDV na bebi opremu od 3. do 7. jula

Poreska uprava navodi da će posle sprovedenog postupka kontrole zahteva i u roku od 30 dana izdati rešenje kojim se utvrđuje pravo na refundaciju PDV-a ili rešenje kojim se zahtev odbija.
Roditelj ili staratelj može da ostvari refundaciju PDV-a najviše u iznosu do 75.029,08 dinara i to u prvoj godini starosti bebe do 42.873,76 dinara, a od prve do druge godine starosti u iznosu do 32.155,32 dinara.
 
Hranom i opremom za bebe, za čiju nabavku može da se ostvari pravo na povraćaj PDV-a, smatraju se mleko za odojčad, kašice, krevetac, kolica, stolica za hranjenje, stolica za kola i pelene.
 
Prvi uslov za ostvarivanje prava na povraćaj je da je ukupan neto prihod roditelja, odnosno staratelja bebe u godini koja prethodi godini u kojoj se podnosi zahtev za refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe, ostvaren u iznosu manjem od 1.028.970,29 dinara. Drugi uslov je da je ukupna imovina roditelja, odnosno staratelja bebe na koju se plaća porez na imovinu u skladu sa propisima kojima se uređuju porezi na imovinu manja od 25.081.150,62 dinara. Pravo na refundaciju PDV-a za kupovinu hrane i opreme za bebe traje do usvajanja Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom.
  • Novi Roditelj

    30.06.2017 08:03
    Besmisleno
    Nema nikakvog smisla da roditelji se po trude da konkurišu za povraćaj PDV jer za potrebnu dokumentaciju utroše skoro više novca nego što dobiju.
  • gari

    30.06.2017 01:12
    Lepo ukinite PDV na bebi opremi, i tako 99,99% Srbije ispunjava ove uslove. Učinite nešto konkretno da se borite protiv bele kuge, ne budite halapljivi ološi koji otimaju od narodu od bebi opreme da bi dobro udomili parazite u državnim preduzećima, agencijama, i slično. I ograničite marže koje trgovci mogu da uzimaju na ovu vrstu robe.

    Šta je najgore što može da se desi? Da se neko nađe pametan, pa da švercuje jeftiniju bebi opremu u neku okolnu zemlju? Pa neka ga, više našim trgovcima, što je onda više para u našem sistemu, a ti šverceri što ne daju PDV našoj državi - pa ne bi oni izbegli da plate našoj državi nešto što bi joj inače platiti. (Dok PDV postoji, niko neće ni švercovati.)

    Kakve su ovo izmišljene peripetije...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.