Ubio suprugu i dete dan pred početak suđenja zbog nasilja u porodici

Marku N. koji je juče ubio bivšu ženu i njihovo četvorogodišnje dete u Rakovici, danas je trebalo da počne suđenje pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu zbog nasilja nad ubijenom ženom.
Portparolka suda Irina Kovačević precizirala je da je za danas bio zakazan glavni pretres po optužnom predlogu tužilaštva iz marta ove godine. Početak suđenja je prethodno bio odložen u maju, na njegov zahtev, jer je hteo da angažuje branioca.
 
Optužnim predlogom tužilaštva, on se tereti za produženo krivično delo nasilje u porodici. On je inače 2010. godine bio osuđen za nedozvoljeno držanje oružja, rekla je Kovačević.
 
Prema njenim rečima, ovaj par je imao još jedan postupak pred Drugim osnovnim sudom u Beogradu u kojem je Marko N. podneo krivičnu prijavu protiv svoje žrtve Maje Đ. zbog oduzimanja deteta. Tom prijavom on je teretio bivšu suprugu za nepostupanje po privremenoj meri koju je odredio taj sud 2015. godine u vezi sa načinom viđanja oca sa detetom.
 
Održano je jedno ročište na kojem su oboje dali iskaz, a sledeće je bilo određeno za 25. septembar jer je sudija tražio izveštaj Centra za socijalni rad. 
 
Kovačević je ukazala da je u njihovom slučaju na snazi bila privremena mera Drugog osnovnog suda u Beogradu od 22. juna 2015, po kojoj otac svake srede od 8:30 preuzima dete iz obdaništa i vraća ga istog dana u 15:30 u prostorije Centra za socijalni rad u Rakovici. Upravo tu, ispred Centra, pred vraćanje deteta, dogodio se zločin, oko 15:15 sati.
 
Tom merom je promenjena odluka Prvog osnovnog suda od 10. oktobra 2013. godine, kojom je bio određen model viđanja oca sa detetom u kontrolisanim uslovima.
  • Ns

    14.07.2017 08:30
    Centri su zlo
    Strašan zločin za koji nema opravdanja.
    Ipak, činjenica da je majka bila kažnjavana zbog ne omogućavanja viđanja oca sa detetom jasno ukazuje da je agonija bila makar potsticana od strane sistema, koji niti zna, niti želi, niti sme da se uhvati u koštac sa teškim slučajevima postupajući isparno i u punom kapacitetu.
    Sad će radi umirivanja javnosti uslediti represija prema očevima koji su i do sada bili teško diskriminisani, a nove tragedije neće biti sprečene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.