FOTO: Oko 700 vatrogasaca na terenima zbog požara, ne palite travu i smeće

Oko 700 vatrogasaca spasilaca angažovano je na svim intevencijama vezanim za vanredne događaje, od čega više od 400 interveniše na gašenju požara koji su zahvatili šumu, suvu travu i nisko rastinje širom Srbije.
Na gašenju požara u Mionici, angažovana je Helikopterska jedinica MUP-a, čija su dva helikoptera u protekla dva dana izvela više od 170 naleta, u kojima su izbacili oko 150 tona vode, poručuju u policiji. 
 
Svi požari su, naglašava se, trenutno pod kontrolom. Požar na teritoriji Kladova, u mestima Urovica, Grbovičko polje i Kilom su lokalizovani i u toku je dogašivanje. 
 
 
Požar u rejonu sela Davidovac, koji je zahvatio oko 100 hektara suve trave i niskog rastinja kroz hrastovu i borovu šumu, zagašen je i kontrolisan, a trenutno nema otvorenog plamena. 
 
U policiji ponovo apeluju na građane da ne pale travu, smeće i nisko rastinje na otvorenom prostoru, na obradivim površinama i u blizini šuma, zbog izazivanja opasnosti po bezbednost građana i imovine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.