Usvojena Strategija prevencije trgovine ljudima u Srbiji

Vlada Srbije usvojila je danas Strategiju prevencije i suzbijanja trgovine ljudima, posebno ženama i decom i zaštite žrtava za period od 2017. do 2022. godine, koja daje adekvatniji i efikasniji odgovor države i društva na problem trgovine ljudima.
Usvojena Strategija prevencije trgovine ljudima u Srbiji
Foto: 021.rs
Usvojena Strategija drugi je strateški dokument Vlade koji je donet u cilju rešavanja tog problema, a koji će obezbediti sveobuhvatan odgovor društva na trgovinu ljudima, u skladu sa novim izazovima, rizicima i pretnjama, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Strategijom će se, kako navodi MUP, unaprediti sistem prevencije, pomoći i zaštite žrtava i suzbijanja trgovine ljudima, posebno žena i dece, do čega će se doći funkcionalnim povezivanjem i institucionalnom izgradnjom kapaciteta svih partnera.
 
Ovim dokumentom uspostavljeno je partnerstvo državnih organa i civilnog društva, kako na strateškom, tako i na operativnom nivou, uvedeni su programi obuke zaposlenih u ovim institucijama, predviđeni projekti vezani za obrazovanje i podizanje nivoa svesti mladih u cilju prepoznavanja složenosti problema i identifikacije i zaštite žrtava trgovine ljudima.
 
Strategija je izrađena i u skladu sa aktuelnim politikama koje Evropska unija vodi na planu iskorenjivanja trgovine ljudima i migracija.
 
Akcioni plan za implementaciju ove Strategije u periodu od 2017. do 2018. godine njen je sastavni deo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.