Počinje istraživanje o položaju penzionera u Srbiji

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković i Crveni krst Srbije, sproveli su obuku anketara iz organizacija Crvenog krsta širom Srbije, čime je omogućeno da počne istraživanje o položaju starijih građana u gradovima.
Istraživanje će biti sprovedeno do kraja godine i pružiće sveobuhvatnu sliku o položaju starijih, a nakon toga će biti date preporuke nadležnima za unapređenje njihovog položaja. objavljeno je na sajtu Poverenika.
 
"Tipični slučajevi diskriminacije pokazuju da se sa godinama života uvećava rizik od diskriminacije, posebno po osnovu pola i invaliditeta, te je naša obaveza da pored zaštite, našim starijim građanima i građankama obezbedimo puno poštovanje prava na ravnopravnost kao osnovnog ljudskog prava, sa ciljem poboljšanja života starijih", rekla je Janković.
 
Istraživanje se sprovodi u okviru dugogodišnje saradnje Poverenika za zaštitu ravnopravnosti sa Populacionim fondom Ujedinjenih nacija (UNFPA) i Crvenim krstom Srbije.
 
Planirano je da pored anketa budu organizovane i fokus grupe u kojima će se kroz razgovor sa starijima, dobiti značajni podaci o njihovim svakodnevnim problemima, ali i pružiti informacije o načinima na koje mogu da se obrate i zatraže zaštitu od diskriminacije. Time će, navedeno je, starije osobe biti u prilici da direktno učestvuju u kreiranju preporuka za unapređenje svog položaja.
  • ozlojedjen

    05.09.2017 11:22
    Jos jedno mlacenje prazne slame .
    KADA CETE VRATITI PENZIONERIMA NOVAC KOJI STE BESTIDNO UZELI ???
  • EKS

    05.09.2017 09:59
    ..........
    Sve ovo sto se desava i sa penzionerima i sa radnicima i sa intelektualcima,umetnicima,nezaposlenima,mladima...i svi ti glupi naslovi koji nas svaki dan izbacuju iz ravnoteze koju jedva svaki dan vracamo,
    TO JE IZIVLJAVANJE NAD SOPSTVENIM NARODOM!!!!
  • Badza

    05.09.2017 09:45
    Jad I beda
    Ali nikako da progledaju sta im je ova vlast donela, ...Nisu iskreni ni prema sebi no svojoj deci,unucadima...srljaju jadni start ljudi,oteli I'm on sto I'm je Ustavom zagarantovano...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija