Devet nagrada učenika Matematičke gimnazije na Olimpijadi metropola

Na drugoj Međunarodnoj olimpijadi metropola, koja je održana u Moskvi, ekipa grada Beograda osvojila je drugu nagradu na glavnom takmičenju, u konkurenciji 36 ekipa iz 26 zemalja sa četiri kontinenta.
Na Blic-takmičenju, održanom prvog dana, ekipa je proglašena za jednog od pet pobednika, saopštila je Matematička gimnazija.
 
Dodeljene su i pojedinačne nagrade po predmetima. Učenici Matematičke gimnazije osvojili su tri zlatne, dve srebrne i tri bronzane medalje iz matematike, fizike, hemije i informatike. 
 
Zlatnu medalju iz matematike osvojio je Aleksa Milojević, a srebrnu Pavle Martinović. Zlatne medalje iz fizike osvojili su Marko i Igor Medvedev. Aleksa Milisavljević osvojio je srebrnu medalju iz informatike, a Momčilo Topalović bronzanu. Jelena Ilić i Mihailo Milošević osvojili su bronzane medalje iz hemije. 
 
Ekipu grada Beograda činilo je ovih osam učenika Matematičke gimnazije. Vođe ekipe su bili Ivana Vuković, Ivan Stanić i Sonja Čukić, profesori Matematičke gimnazije. 
 
Druga Međunarodna olimpijada metropola održana je od 4. do 8. septembra.
  • nk

    10.09.2017 01:07
    Bravo olimpijci
    Svaka cast na postignutom!

    Cestitke i profesorima!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.