Cipiripi krem povučen iz prodaje, pronađeni komadići gume

Inspektori Ministarstva poljoprivrede zabranili su promet i naložili povlačenje 1.953 kilograma krema Cipiripi, jer je komad gume upao u proizvod.
Cipiripi krem povučen iz prodaje, pronađeni komadići gume
Foto: Pixabay
- To je učinjeno nakon obaveštenja proizvođača Nestle Adriatik Beograd o utvrđenoj nepravilnosti u jednom proizvodu, prisustvu komadića gume u proizvodu koji je mešavina kakao i mlečnog krema. Takođe, konstatovano je da su nedostaci otklonjeni - navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.
 
Reč je o pakovanju od 400 grama, cipiripija koji je proizveden 4. jula ove godine, čiji je lot broj 71856839 sa istekom roka do kraja jula 2018.
 
Rešenjem inspektora zabranjen je promet i naređeno povlačenje iz prometa kompletne serije (1.953 kg).
 
Kompanija Nestle Adriatik saopštila je da dobrovoljno povlači sa tržišta Srbije sve Cipiripi kremove Duo, Nugat i Čoko-Vanila svih rokova trajanja do kraja oktobra 2018. Oni ističu da je ovaj postupak mera predostrožnosti.
 
- Nakon detaljne analize, utvrđeno je da je guma u proizvod dospela iz proizvodne linije. Smesta smo preduzeli sve neophodne mere da sprečimo da se ovakva situacija desi u budućnosti i o tome smo odmah obavestili Ministarstvo poljoprivrede. Iako je u ovom slučaju interna procena bezbednosti hrane pokazala da konzumiranje ovih proizvoda ne predstavlja rizik po zdravlje potrošača, iz predostrožnosti smo odlučili da dobrovoljno povučemo sve navedene Cipiripi kremove sa srpskog tržišta - navodi se u saopštenju.
  • Jedan Kaćan

    09.11.2017 07:39
    @Plavuša
    Znaš ti kakve!!!!
  • Milutin

    08.11.2017 22:53
    @Plavuša 08.11.2017 • 20:56
    Kakve gume, zimske ili letnje?

    Ne ulazi mi u glavu zasto ovakvi retardirani komentari dobijaju pluseve.
  • Novosadjanin

    08.11.2017 21:42
    heh
    U Americi za ovakve slucajeve tuze firmu za minimum nekoliko hiljada dolara.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.