Od januara veći neoporezivi deo zarade, još se ne zna koliko

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će do kraja godine biti doneta mera o povećanju neoporezivog dela zarada, koja će se primenjivati od 1. januara 2018.
Od januara veći neoporezivi deo zarade, još se ne zna koliko
Foto: 021.rs
"Ne možemo još da kažemo koliko, pošto sada završavamo analize", rekla je Brnabić, podsetivši da je sada taj iznos 11.790 dinara. Navela je da će to rasteretiti poslodavce i da će se videti da li će oni više prijavljivati radnike, odnosno kakvi će biti efekti te mere. 
 
"Ako efekti te mere budu dobri, biće nastavljeno sa merama za rasterećenje poslodavaca", dodala je.
 
Premijerka je izjavila i da Vlada Srbije radi na Zakonu o poreklu imovine, koji će biti donet u mandatu ove vlade.
 
"To je jako važan zakon i ova vlada mora da ga donese. Razgovarala sam sa ministrima o ovome i radimo na tom zakonu", rekla je Brnabić. Kako je navela, tačno je da se kasni sa tim zakonom, ali vlada mora da ga donese zbog njegovog značaja, što će biti i urađeno.
  • Nikola N.

    08.11.2017 20:28
    Majmunisanje
    U ovakve glupe priče veruju samo deca, penzioneri i novinari.
    Ni jedan poslodavac neće ugroziti svoj posao zarad 1190 dinara, koliko je "oslobođenje" za porez.
    Umesto da se razni nameti smanje za najmanje 50%, oni zamajavaju sa par stotina dinara???
    Inače, već je smišljen novi namet u vidu obaveznog "članstva" u PKS, što će dodatno opteretiti privredu. PKS je uzgred, "institucija" koja izdaje potvrde o poreklu jabuka "iz Srbije", pa one kasnije budu vraćene iz Rusije, kao roba iz Poljske!!!!
  • Cccccc

    08.11.2017 19:15
    Veca olaksica=manja plata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.