Dačić pozvao ambasadora u Ukrajini na konsultacije

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na konsultacije ambasadora Srbije u Ukrajini Radeta Bulatovića, povodom aktuelnih pitanja odnosa sa Ukrajinom.
Dačić pozvao ambasadora u Ukrajini na konsultacije
Foto: Pixabay
Srbija ostaje posvećena izgradnji dobrih odnosa sa Ukrajinom, na principima međusobnog uvažavanja i neće dozvoliti da bude koletaralna žrtva međunarodnih odnosa koji nemaju veze sa Srbijom, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.
 
Kao što je poznato, stoji u saopštenju, Srbija je od izbijanja krize u Ukrajini više puta ukazala da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine, što je dokazano i prilikom predsedavanja Srbije OEBS-u. Takođe, Srbija je preduzela niz konkretnih koraka u procesuiranju srpskih državljanja koji se bore na stranim ratištima, uključujući Ukrajinu, čime je pokazala posvećenost poštovanju svojih međunarodno-pravnih obaveza.
 
Ministar Dačić je podsetio da je poznato da su ukrajinski plaćenici učestvovali u zločinima koje su počinile hrvatske snage prema srpskom narodu u Hrvatskoj, koje Ukrajina za razliku od Srbije, nikada nije osudila.
 
Cilj diplomatskih misija u stranim zemljama trebalo bi da bude uspostavljanje boljih bileteralnih odnosa između država. Šef srpske diplomatije u narednim danima će razgovarati sa ambasadorom Bulatovićem o daljim aktivnostima vezanim za odnose sa Ukrajinom, navedeno je u saopštenju.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.