Radnici Goše sprečili novog direktora da uđe u fabriku

Radnici fabrike šinskih vozila "Goša" sprečili su novog generalnog direktora Radišu Savića da uđe u fabriku.
Novi direktor je otišao u policiju i tužilaštvo zajedno sa svojim advokatom, a radnici su ostali ispred ulaza u fabriku, pišu "Novosti".
 
Savić je upisom u Agenciji za privredne registre od danas zvanično zakonski zastupnik "Goše" umesto dosadašanjeg direktora Milutina Šćepanovića. Radnici kažu da su promenom direktora pod znakom pitanja svi sporazumi koje su do sada potpisani nakon prekida petomesečnog štrajka.
 
Štrajkački odbor je imao sastanak na kome je odlučeno da novi direktor, da bi uopšte ušao u fabriku, mora prvo da isplati sve što su dogovorili sa dosadašnjim direktorom.
 
- Sad kada treba da se ispunjavaju odredbe ugovora, da završavamo dogovorene poslove, taj čovek može da kaže "ja to nisam potpisao". Mi nemamo pojma ko je taj Radiša Savić, on je došao sa nekim advokatom iz Ulcinja i policijom, a ovo smo uradili da bismo zaštitili naša radna mesta, ali i našu fabriku – objašnjava za "Blic" Milan Vujčić, ponovo predsednik štrajkačkog odbora.
 
Radnici su zbog pretnje stečajem proglasili "tihi štrajk", što znači rade na već ugovorenim poslovima, ali ne prihvataju nove.
 
"Goša" će se 16. novembra naći pred Privrednim sudom povodom zahteva za stečaj zemunske firme AA Kapital Konsalting 2017, koja je od jedne od "ćerki-firmi" prethodnog slovačkog vlasnika otkupila dug u vrednosti od 400 hiljada evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.