Putari će morati da očiste puteve dva sata nakon što padne sneg

Cilj države je da do kraja iduće godine bude pokrivenih svih 15.000 kilometra održavanja puteva, a u planu je da putari imaju određen rok za koji moraju da očiste saobraćajnice.
Putari će morati da očiste puteve dva sata nakon što padne sneg
Foto: 021

To je najavio državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Miodrag Poledica. Kako je rekao, putevi će se održavati u skladu s vremenskim prilikama te se nabavlja i 18 meteo-stanica.

"To znači da ćemo se u budućem periodu više fokusirati na kvalitet izvedenih usluga nego na količine materijala, radova, ljudstva i mehanizacije koji su uglavnom bile do sada u ugovornom odnosu koje imamo sa putarskim preduzećima", rekao je Poledica za RTS.

On je objasnio da je iz kredita Svetske banke, 60 miliona evra namenjeno za održavanje 8.000 kilometara puteva u niškom, vranjskom i kruševačkom kraju.

"Na primer, u roku od dva časa od prestanka snežnih padavina putarsko preduzeće će imati rok da dovede put na nivo trenja koji je propisan ugovorom. Ako to dovede u roku od tri sata država će imati mogućnost da naplati penale tom putarskom preduzeću", kaže Poledica.

Iz ministarstva, koje sa preduzećem "Putevi Srbija" realizuje taj posao, poručuju da će prvi put putare tražiti na javnom tenderu.

  • Nepergaca

    12.11.2017 17:32
    hahahaha Drzavni sekretar u ministarstvu saobracaja se preziva Poledica? Sta je ovo Mikijev zabavnik?
  • biciklista

    12.11.2017 16:06
    I do sada su po zakonu imali obavezu da puteve održavaju prohodnim.
  • Nervirach

    12.11.2017 15:40
    Po ovome, cistice jos losije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.