Odlaganje odluke o koncesionaru "Nikole Tesle" izaziva sumnje

Iako su i Vlada i predsednik Srbije uveravali da će sve biti poznato pre kraja godine, juče je istekao rok do kojeg je javnosti trebalo da bude saopšteno ko će ubuduće upravljati aerodromom Nikola Tesla.
Odlaganje odluke o koncesionaru "Nikole Tesle" izaziva sumnje
Foto: 021.rs
Kako prenosi N1, rok je sada pomeren za 5. januar.
 
U Vladi za N1 kažu da danonoćno razmatraju pristigle ponude i da je novo prolongiranje rezultat želje da se odluka ne donese prebrzo. Ipak, stručna javnost upozorava da se stalnim odlaganjem šalje loša poruka ponuđačima i stiče utisak da nije sve transparentno.
 
Novo odlaganje odluke o koncesionaru, iznenadilo je i ekonomiste i novinare koji prate čitav postupak.
 
"Neka tumačenja su da država pokušava da zadrži sve ponuđače u igri, ne bi li bila sigurna da će svako da ostane do kraja, kako bi uzela što više para. Tu su i glasine da se produžavalo baš zbog jednog ponuđača koji je kasnio, dakle nije bio toliko spreman", navodi novinar Petar Vojinović s portala TangoSix.
 
Ekonomista Milan Kovačević kaže da višestruka odlaganja o koncesionaru, bez jasnog objašnjenja, znače da nije sve transparentno.
 
"To svakako neće ostaviti dobar utisak na one koji nude. Uvek se očekuje veća transparentnost i stroga pravila javne ponude, tako da mi je jako čudno što se toliko puta odlaže. U stvari čudno je što toliko uporno hoćemo da damo aerodrom u koncesiju, kako bismo dobili nešto što se već sada prodajom na berzi može postići", navodi Kovačević.
 
A u ovom trenutku može da se postigne između 430 i 450 miliona evra. Kako je nedavno rekao predsednik Vučić, od koncesionara, koji bi dobio da upravlja aerodromom narednih 25 godina, očekuju se i ulaganja od 700 miliona evra. I dok vlast potencira da aerodrom beleži sve veći broj putnika, ekonomista Kovačević ističe da se uspeh aerodroma meri brojem poletanja i sletanja, a da je taj broj gotovo isti kao prošle godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.