Vojska traži berberina, stolara, kuvara...

Generalštab Vojske Srbije raspisao je konkurs za prijem 23 radnika na neodređeno vreme u Komandi za obuku.
Vojska traži berberina, stolara, kuvara...
Foto: 021.rs
Kako se navodi u oglasu, Generalštab Vojske Srbije traži bravara, berberina, stolara, kuvara, mehaničara za pešadijsko naoružanje, elektromehaničara za vozila guseničare...
 
Oni će raditi u svojstvu civilnih lica na službi u Vojsci na neodređeno vreme u Komandi za obuku.
 
Uslovi za konkurisanje mogu se pronaći u Službenom glasniku, na sajtu Ministarstva odbrane, kao i u magazinu "Odbrana" od 15. februara.
  • Pljuc

    23.02.2018 22:29
    A keramičara?
  • Perica?

    23.02.2018 20:10
    Za sada bez dobrog naslova
    Ide rat. Gorak će im taj hleb biti.
    No, kad izgubiš posao u ovoj gospodarskoj Srbiji, jedino rešenje ti je vojska.
  • B

    23.02.2018 14:14
    Nekad i sad
    Nekad je bilo suprotno. Npr. ljudi su iz vojske dolazili sa vozackom dozvolom C kategorije, pa otvarali autoprevoznicke radnje. Radio amateri su dobijali "klasu" kucanja Morzeovih znakova. O kuvarima i slicnim zanimanjima da ne govorim.
    Moj pokojni berberin je svoj zanat naucio u Vojsci Kraljevine Jugoslavije. Celog zivota je od toga ziveo.
    1988/89 sam sluzio JNA kao vezista. Osim obaveznih uputstava, sturih i suvoparnih, u biblioteci diviziona je bila knjiga o digitalnoj obradi signala na preko 1000 strana i jos jedna o specijalnim radio vezama. Obe su bile oznacene kao vojna tajna. Nekoiko godina kasnije, objavljene su, a ono sto sam ja ucio kao specijalne radio veze danas je osnova GSM mobilne tehnologije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija