Moguća kašnjenja aviona i u Srbiji zbog kvara u Briselu

Kontrola letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) objavila je da su moguća kašnjenja poletanja i sletanja aviona u Srbiji i Crnoj Gori.
Moguća kašnjenja aviona i u Srbiji zbog kvara u Briselu
Foto: Pixabay
"Oko 13 sati došlo je do tehničkog kvara na softverskom sistemu Evrokontrola u Briselu zbog čega je redukovan protok vazdušnog saobraćaja u celoj Evropi", navodi se u saopštenju SMATSA.
 
U skladu sa procedurama koje su predviđene za ovakve situacije, moguća su kašnjenja letova i u zoni nadležnosti SMATSA, odnosno kašnjenja u poletanju i sletanju aviona u Srbiji i Crnoj Gori. Uspostavljanje redovnog saobraćaja zavisiće od otklanjanja tehničkih smetnji u centralnom sistemu Evrokontrola, poručuju iz SMATSA i dodaju da Evrokontrol posle ponoći očekuje normalizaciju stanja i otklanjanje smetnji.
 
I aerodrom "Nikola Tesla" je saopštio da će se vazdušni saobraćaj odvijati usporeno.
 
"Tokom popodneva uvedena je redukcija vazdušnog saobraćaja u celoj Evropi, što za posledicu može imati usporeno, ali, što je najvažnije, bezbedno odvijanje vazdušnog saobraćaja", navedeno je u saopštenju.
 
Oni su pozvali putnike da informacije o svom letu potraže u izabranoj avio-kompaniji, a status leta mogu da prate na sajtu beogradskog aerodroma - www.beg.aero. Kako su naveli, normalizacija stanja i otklanjanje smetnji očekuju se posle ponoći.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.