"Sloga": Da li Vlada planira novo preduzeće "Aerodromi Srbije"?

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" osudili su nameru države da na, kako kažu, krajnje bahat način preuzme niški aerodrom "Konstatin Veliki" od grada Niša.
Sindikati pozivaju premijerku Srbije Anu Brnabić da odgovori javnosti da li je u planu vlade koju predstavlja osnivanje i formiranje državnog preduzeća pod nazivom "Aerodromi Srbije".
 
"Zbog čitave tajnosti oko ugovora o koncesiji Aerodroma 'Nikola Tesla', opravdano sumnjamo da će to državno preduzeće služiti isključivo kao garant francuskom koncesionaru da u narednih 25 godina drži monopol u okviru usluga avio prevoza putnika i robe. Prema našim saznanjima, to preduzeće bi trebalo da objedini sve manje aerodrome širom Srbije koji bi mogli u narednom periodu da se razvijaju na osnovu 'lou kost' kompanija. Ovim bi se objedinjeno pod nadzorom države ugušila svaka dalja perspektiva da se mali aerodromi poput niškog 'Konstatina Velikog','Lađevaca' kod Kraljeva, 'Ponikva' kod Užica, Vršca i drugih mesta razvijaju na osnovu jeftinih usluga i letova", navode u "Slozi".
 
Najveću štetu će, napominju trpeti građani Srbije koji trenutno imaju priliku da se značajno jeftinije voze u odnosu na nacionalnog prevoznika i visokih aerodromskih taksi.
 
"Ujedno tražimo jasan i precizan odgovor šta će biti sa radnicima Aerodroma 'Nikola Tesla' u Beogradu, njih 2.000 stalno zaposlenih, budući da novi vlasnik Vensi u Lionu ima aerodrom sličnog kapaciteta poput beogradskog koga opslužuje svega 350 stalno zaposlenih radnika. Od premijerke očekujemo odgovor uz upozorenje da dobijanje stranačkih glasova na izborima ne predstavlja i blanko dozvolu za netrasparentno upravljanje državnom imovinom po ličnom nahođenju i u nekakvoj tajnosti daleko od očiju javnog interesa", zaključuju u "Slozi".
  • veki

    06.04.2018 03:44
    umišljaju
    Njima izgleda još nije jasno da nisu sposobni da organizuju ni jednu jrdinu službu kako treba.
    Sa 550 zaposlenih u Čistoći, ne uspevaju da očiste grad već zapošljavaju preko 150 "sezonskih" radnika, Lišće se ne kupi već se ostavlja da truli i da ga vetar raznodi po gradu. Imaju praktično monopol nad grobljima, ali ni tu posao ne obavljaju zaposleni, već opet , "sezonci"iz studentske zadruge, U Stanu još uvek nisu otkrili da postoje kompjuteri i svu evidenciju vode po starom, po sveskama, a tako traljavo i vrše popravke....
    Sa budžetom od 75 miliona koja se odvajaju za zaposlene u Zoohigijeni, na ulicama Novog Sada, sve je više čopora pasa, a njihove plate nikad veće, Zelenilo leti ne stiže ni da zalije sve zelene površine.
    Svi putevi, bez izuzetka su u katastrofalnom stanju, a država bi da organizuje i održava aerodrom?
    Jedine službe koje funkcionišu su naplata putarina, Parking servis, notari, izvršitelji i slične službe za kažnjavanje stanovništva.
    Svaki bi privatnik koji bi funkcionisao kao državne službe, propao, no država ima keca u rukavu! Diže kredite i daje subvencije neprofitabilnim firmama punih neradnika, firmama koje je trebalo zatvoriti ili privatizovatipre 30 godina..
  • dragan

    04.04.2018 17:09
    hh
    Što pitate kad sve znate.
  • milica

    04.04.2018 16:47
    milica
    država hoće da pomogne ko što je do sad pomagala

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.