Državnoj Štampariji Borba omogućeno da preuzme Novosti

Na Privrednom sudu u Beogradu usvojen je plan reorganizacije kojim država i zvanično može da preuzme kompletno vlasništvo nad medijskom kompanijom Novosti, prenela je danas Balkanska istraživačka mreža (BIRN).
Kompanija Novosti je, kako se navodi, na korak da i zvanično bude vraćena u državno vlasništvo pošto je danas u Privrednom sudu u Beogradu usvojen plan reorganizacije.
 
"Planom reorganizacije omogućava se poveriocima da umesto naplate dugova postanu vlasnici ove medijske kuće", piše BIRN.
 
Ukupni dug Novosti iznosi preko 1,4 milijarde dinara, a najveći poverilac Štamparija Borba potražuje 670 miliona dinara.
 
Štamparija je, kako navodi BIRN, 80 odsto u državnom vlasništvu i preko nje država, koja je trebalo da izadje iz medija još pre tri godine, može da preuzme kompletno vlasništvo nad medijskom kompanijom.
  • SMile

    07.07.2018 07:57
    Ni malo
    Ni malo ne sumnjam da će to "Batice" preuzeti da kaljaju protivnike i prave dugove na lažne lične karte...
  • Bas dobro

    06.07.2018 19:30
    Poreski obveznici skacu od veselja sto ce i ubuduce morati da pokrivaju dugove ovog medija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.