Optužnica protiv predsednika opštine Brus zbog seksualnog uznemiravanja

Javni tužilac iz Kruševca podigao je optužnicu protiv predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutke za polno uznemiravanje.
Prema saznanjima "Blica", osim za polno uznemiravanje u optužnici se tereti i za nedozvoljene polne radnje i zloupotrebu službenog položaja, a optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, bivše Jeličićeve sekretarice i stranačke koleginice koja ga je prva i prijavila.
 
"Iako je prijavom obuhvaćeno sedam žena, zbog zastarelosti ili nedostatka dokaza tužilac u optužnom predlogu kao oštećenu navodi samo Mariju Lukić", otkriva izvor "Blica" iz Osnovnog javnog tužilaštva u Kruševcu. 
 
List navodi da to znači da su odbačene prijave Snežane Bojić, Sandre Milanović, Julijane Kolarević i još tri žene koje su prijavile Jeličića za seksualno uznemiravanje. 
 
Navodi se da će za ovaj slučaj biti nadležan Osnovni sud u Brusu ukoliko ne dođe do neke promene, odnosno ukoliko neka od strana ne bude tražila izuzeće. 
 
Marija Lukić kaže za "Blic" da je očekivala da optužnica bude podignuta, iako joj se, od kada je slučaj završio u policiji, pa zatim u tužilaštvu, činilo da je svaki dan dug kao godina. 
 
Navodi se da je Marija Lukić za manje od dve godine dobila 15.000 lascivnih sms poruka, a u nekima se nalazilo i priznanje da je na silu pokušao da je poljubi. "Blic" navodi da druge žene nisu dobijale poruke, ali da jesu imale uznemirujuća iskustva sa Jutkom. 
 
List navodi da su u Srpskoj naprednoj stranci, iako su najavili da će isključiti Jeličića kada bude pozvan u policiju, promenili stav, pa je predsednik Izvršnog odbora SNS rekao da će sankcija uslediti ako se dokaže da je Jeličić kriv.
  • Kopaonik

    24.07.2018 09:16
    Elita
    To je onaj isti predsednik opstine koji "nije" znao da se na Kopaoniku sagradio objekat od 1000m2 bez dozvole.

  • Uznemireni

    24.07.2018 09:00
    uznemiritelj
    Sekretarica obuče suknicu da joj se vide gaćice kad se odmakne od stola a sedi na stolici.
    Ja naravno refleksno pogledam (ko bi to očekivao u javnoj ustanovi u kojoj radim).
    Može li da me tuži za seksualno uznemiravanje, jer sam zaista, pogledao i utvrdio da stvarno ima gaćice (taj dan, za druge ne garantujem).
    Ko je koga sad seksualno uznemirio?
    Direktoru to jako prija jer mu svi partneri otvoreno zavide.
    Mogu li da tražim povišicu za pretrpljen stres?
  • Zastara

    24.07.2018 08:37
    I
    Nedostatak dokaza....
    I ta jedna će se "predomisliti" ili će "zaboraviti".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija