Ministar: Izmene medijskih zakona moguće i pre medijske strategije

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević izjavio je danas da njegov kabinet razmišlja o tome da li su izmene medijskih zakona potrebne i pre donošenja nove medijske strategije.
Ministar: Izmene medijskih zakona moguće i pre medijske strategije
Foto: 021.rs
"Upravo ovih dana razmišljamo o tome da li je potrebno menjati i praviti odredjene izmene medijskih zakona. Ta aktuelnost nema veze sa strateškim opredeljenjima iz budućeg teksta strategije već sa tim da bi neke izmene mogle biti donete i u medjuvremenu", rekao je Vukosavljević. On je to rekao upitan da li će se medijska legislativa menjati i pre usvajanja medijske strategije i na koji način, kao i da li će Ministarstvo biti otvoreno za eventualne inicijative za izmene postojećih zakona.
 
Prema njegovim rečima, sada ostaje da se obave konsultacije i sa drugim donosiocima odluka i sa Vladom Srbije.
 
"To je sad pitanje šta je starije, kokoška ili jaje - da li ipak sačekati usvajanje nove strategije, pa u skladu sa principima naglašenim u njoj, spiskom zakona i potreba da se izvrše promene i adaptacije ili donošenje novih zakona. Druga mogućnost je da u procesu izrade medijske strategije predložimo izmene medijskih zakona za koje smatramo da su i sada aktuelne, celishodne ili veoma potrebne", rekao je Vukosavljević.
 
Ministar je negirao da je odbacivanjem već gotovog nacrta Medijske strategije, posle razgovora premijerke Ane Brnabić i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, okrnjen legitimitet Ministarstva.
 
"I dalje smatram da je tekst nacrta strategije koji je sačinila Radna grupa Ministarstva dobar. Do takvih posledica dovela je primedba o legitimitetu, odnosno podršci tekstu, jer su neka od važnih udruženja u samom toku procesa izrade strategije napustila Radnu grupu", rekao je ministar i dodao da veruje da će prvobitni tekst odbačene medijske strategije činiti veći deo novog dokumenta koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija