Građani protiv kriminala od sada i u Srbiji

Međunarodni institut za bezbednost postao je partner organizacije "Crime Stoppers", jedinstvene inicijative koja omogućava građanima da anonimno prijave kriminalne radnje o kojima imaju saznanja.
Ova organizacija pokrenuta je u SAD još 1976. godine i od tada je ostvarila veoma uspešnu saradnju sa nadležnim državnim organima u otkrivanju i suzbijanju kriminala. Nacionalne organizacije u okviru CSGS, pored SAD, postoje u Evropi, Australiji, Kanadi, Latinskoj Americi i jugoistočnom Pacifiku.
 
Međunarodni institut za bezbednost je prvi partner CSGS u ovom regionu, a sporazum o saradnji potpisali su direktor Međunarodnog instituta za bezbednost dr Orhan Dragaš i predsednik CSGS Džon D. Lamb.
 
"Crime Stoppers" omogućava građanima da pod punom zaštitom anonimnosti, putem specijalne aplikacije, dostave informacije ili saznanja u vezi sa kriminalom, koje se potom dostavljaju nadležnim državnim organima.
 
Prema pravilima "Crime Stoppers", za informacije koje budu dovele do razrešenja krivičnog dela isplaćuje se novčana nagrada.
 
Sporazumom sa Međunarodnim institutom za bezbednost iz Beograda, organizacija CSGS iskazala je poseban interes za prikupljanje informacija o prekograničnom kriminalu – trgovini ljudima, terorizmu, krijumčarenju, ilegalnoj trgovini oružjem i narkoticima, kao i o sajber-kriminalu.
  • Specijalac

    26.10.2018 18:46
    Videćemo rezultate
    Lično, skeptičan sam.

    Poznate su mi ovakve priče. Sve su to kao fine organizacije, odjednom nađeš račune da su finansirane spolja, i to lepo, da mogu da plate sve ljude i vozila.

    Pa ustanoviš da targetiraju samo određene ljude i to u određenim momentima.

    Pa na kraju vidiš da su poput Otpora, imale svoj cilj, na nekome - u određenom momentu.

    Nisam za ovu vlast, ali previše agencija radi protiv ovog naroda u ovom trenutku,
    na ovoj teritoriji.
  • Nislija

    25.10.2018 23:40
    Ocistiti kriminal iz policije
    Ovo je odlicno! Razotkrice se kriminslci koji imaju vlast i funkciju. Da krenemo prvo od kriminala u policiji i medju inspektorima a zatim politicara!
  • Branko

    25.10.2018 22:57
    Nece to kod nas uspeti niti ce dojavljivaci ostati anonimni, a o nekoj novcanoj nagradi da ni ne pricamo. Pa ni Unutrasnja kontrola u policije ne moze istinski da zazivi i da radi ono sto je njen posao svuda u svetu, a sada ce ovo. Nema sanse!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.