Vlada Srbije sprema 4,5 milijardi za Kosovo

Vlada Srbije pripremila je specijalni ekonomski paket za srpske sredine na Kosovu i Metohiji vredan čak 4,5 milijardi dinara, pišu "Novosti".
Vlada Srbije sprema 4,5 milijardi za Kosovo
Foto: 021.rs
Ovaj plan sastoji se od niza projekata, od infrastrukture, zdravstva, školstva, socijalnog sektora i preduzetništva. O ovom dokumentu danas će se razgovarati na zajedničkoj sednici Vlade sa srpskim čelnicima sa KiM, kojoj će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić. 
 
Kako prenose “Novosti”, u dokumentima pripremljenim za izradu nacrta Zakona o posebnoj državnoj pomoći autonomnoj pokrajini, predviđeno je obnavljanje proizvodnje "Prve petoletke" u Leposaviću, izgradnja učeničkog doma za Poljoprivrednu školu u Lešku, a plan je i da Kosovska Mitrovica dobije novu zgradu Univerziteta i fudbalski kompleks, novo obdanište i most preko Ibra na lokaciji "Dudin krš".
 
Takođe, planirana je izgradnja bolnice u Gračanici, kao i Instituta za sudsku medicinu, fabrike akumulatora u Zvečanu, fabrike alkoholnih pića u Orahovcu, fabrike čipsa u Vitini, farme pilića i fabrike stočne hrane u Prištini, obnova pogona "Simpa" u Zubinom Potoku... Beograd želi i da izgradi kuće, obnovi saobraćajnice, pomogne domaćinstvima koja se bave poljoprivredom, ali i da rekonstruiše obrazovne ustanove...
 
- Očekujem da će biti odobren najsveobuhvatniji paket pomoći i podrške srpskom narodu na KiM u poslednjoj deceniji. Vlada će učiniti sve kako bi srpskom narodu i drugim građanima koji se osećaju delom našem zemlje na KiM olakšala opstanak u teškim uslovima - rekao je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.
  • pera

    31.10.2018 09:15
    bravo, sipajte tamo, a ostavicete sve siptarima. preselite narod odande, naselite nenasljene oblasti, ulazite u decu koja su ovde, u ono sto vredi dok i oni nisu pokupili prnje i pobegli, ne zbog srbije nego vas sto je predstavljate.
  • Diki

    30.10.2018 20:40
    Ponosna sam na ovu vest...Vidi se da je Srbija veoma odgovorna zemlja i brine o svom narodu
  • Goran

    30.10.2018 17:19
    Sreca
    Ulaganje u KiM potvrda za siguran opstanak Srba na tom tlu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija