Oduzet bager korišćen pri paljenju Jarinja

U mestu Lešak, na teritoriji opštine Leposavić, u toku je akcija zaplene bagera, koji je korišćen u akciji paljenja administrativnog prelaza Jarinje, prošlog meseca, potvrdio je danas Tanjugu portparol Kfora Hans-Diter Vihter.
U mestu Lešak, na teritoriji opštine Leposavić, u toku je akcija zaplene bagera, koji je korišćen u akciji paljenja administrativnog prelaza Jarinje, prošlog meseca, potvrdio je danas Tanjugu portparol Kfora Hans-Diter Vihter. Vihter je kazao da Euleks sprovodi akciju zaplene bagera, na osnovu naloga tužilaštva, koje se bavi istragom napada na prelaz Jarinje.

Ovaj bager, kako je objasnio, korišćen je za rušenje kućica na prelazu Jarinje, ali i napad na pripadnike Kfora na tom prelazu. Prema rečima Vihtera, tokom paljenja administrativnog prelaza Jarinje bager je korišćen za ciljani napad na poljske vojnike Kfora, koji su bili prinudjeni da otvore vatru.

On je ukazao da je u ovom nasilnom aktu i pucano na pripadnike Kfora, te da je jako bitno da se paljenje prelaza rasvetli i kazne počinioci. "Bager je bio jedan od glavnih instrumenata korišćen u akciji paljenja Jarinja. Taj napad mora da se rasvetli", naglasio je Vihter, ističući da su ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović i šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović, kao i sam predsednik Srbije Boris Tadić, osudili ovaj napad. 

Ovo vozilo, kako je dodao, nestalo je u noći sa 27. na 28. juli i sada je pronađeno u Lešku.

Građani Leška očigledno nisu bili upoznati sa akcijom pa su uznemireni i blokirali su put, preneo je on, dodajući da oficiri Kfora trenutno razgovaraju sa stanovnicima kako bi im objasnili stanje.

Da bi se smirila situacija Kfor je odlučio da povuče helikoptere koji su donedavno nadletali Lešak, obezbeđujući akciju Euleksa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.