Kacin: Dilema Kosovo ili EU lažna

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da niko ne traži od Srbije da prizna Kosovo i Metohiju i da je dilema Kosovo ili Evropska unija (EU) lažna.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin izjavio je da niko ne traži od Srbije da prizna Kosovo i Metohiju i da je dilema Kosovo ili Evropska unija (EU) lažna.

Prema njegovim rečima, od Beograda se traži da realizuje vlastiti akcioni plan, ali i da postigne napredak u dijalogu s Prištinom, uključujući i problem oko pečata kako bi se uklonile trgovinske barijere između dve strane. "Od Srbije niko ne traži da prizna Kosovo da bi dobila status zemlje kandidata ili datum za početak pregovora. Od Beograda se traži da realizuje sopstveni akcioni plan, ali i napredak u pregovorima s Prištinom", naveo je on u tekstu objavljenom u "Dnevniku".

Kacin smatra da je dilema Kosovo i /ili EU lažna, jer je niko nije postavio, pa ni Brisel. "Kontraproduktivno je odgovarati na nešto s čime se u ovom trenutku EU ne bavi", istakao je slovenački parlamentarac. Srbija postoji i napreduje, ali postoji i Kosovo, koje je u postojećim granicama priznala velika većina članica EU, sve zemlje kandidati za članstvo i preostale članice zajedničkog tržišta", zaključio je Kacin.
  • зики

    21.08.2011 11:14
    дилема
    Када овако нешто изјави "доказани" пријатељ моме одушевљењу нема краја.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.