"Na našem Kosovu ima mesta za sve"

Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da su očuvanje legitimnih prava srpskog naroda na KiM i članstvo u EU dva neodvojiva najviša državna interesa Srbije.
Predsednik Srbije Boris Tadić poručio je da su očuvanje legitimnih prava srpskog naroda na KiM i članstvo u EU dva neodvojiva najviša državna interesa Srbije.

Tadić je, obraćajući se ispred Doma Narodne skupštine potporučnicima 131. i 132. klase Vojne akademije, istakao da samo prosperitetna Srbija koja ima saveznike može da osigura svoje interese. Kako je rekao, Srbija želi da za sobom ostavi konflikte iz prošlosti i da stavi tačku na sukobe čiju cenu su uvek plaćali narod i građani.

Predsednik Tadić je poručio da Srbija želi da pronađe model rešenja koji bi pripadnicima i srpskog i albanskog naroda mogao da obezbedi mir i život bez straha za njihovu decu. "Dijalog nije uvek lak, zahteva da se radi mirno i strpljivo, zahteva ozbiljnost i da se svi uzdržimo od neistinih tumačenja postignutih rešenja, jer upravo se neistinima podrivaju državni interesi za koje se ti koji neistine šire samo deklarativno zalažu", upozorio je Tadić.

On je istakao da Srbija ne želi sukobe i rat i da zato uporno i na vreme upozorava evropske partnere da bi svaka jednostana akcije Prištine na severu Kosova poremetila dijalog. Tadić je naglasio da Srbija želi da reši istorijski konflikt Srba i Albanaca na Kosovu i naglasi da se to može uraditi samo kroz dijalog. "Kao što na Zapadnom Balkanu ima mesta za sve, tako i na našem Kosovu ima mesta za sve", poručio je Tadić.

Srbija je danas mirna i demokratska zemlja koja, prema Tadićevim rečima, pruža ruku pomirenja i saradnje i čija je vojska ključni faktor regionalne stabilnosti.
  • 12.09.2011 04:58
    @Agim
    Tvoje nije sigurno - Sale.
  • Zoran021

    11.09.2011 15:00
    Kosovo
    Čije je to 'naše' Kosovo?
  • Agim

    11.09.2011 13:03
    i na nase Kosova ima mesta za sve..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.