Neophodne mere za ublažavanje krize

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je da Srbija mora da uvede defanzivne i ofanzivne mere da bi ublažila efekte globalne ekonomske krize.

Stalni predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je da Srbija mora da uvede defanzivne i ofanzivne mere da bi ublažila efekte globalne ekonomske krize.

"Defanzivne mere biće, na primer, polisa osiguranja programa MMF, a smanjenje vrednosti evroobveznice pomoći će Srbiji da ne zavisi od kratkoročnog refinansiranja duga sve dok se ciljni deficit bude poštovao", rekao je Lisovolik. On je dodao da Srbija nije izolovana od efekata globalne ekonomske krize i da je napravila dobru izolaciju u fiskalnoj oblasti i u bankarskom sistemu.

"Važno je da ekonomski rast bude u žiži politike Srbije i mora se videti šta se može učiniti da se pojača potencijal za privredni rast. Fokusirali smo se u našem programu na tri oblasti - da se popravi poslovna klima, da se uvede zakon o restituciji, oslobodi tržište rada, a usko grlo za ekonomski rast su javna preduzeća", naveo je predstavnik MMF-a. On je istakao da javna preduzeća treba reformisati tako da doprinose rastu ekonomije i da pružaju bolje usluge, a ne samo da troše resurse društva.

  • Миле

    26.09.2011 11:00
    .
    ММФ ти си бог, ММФ ти си шеф...
  • novosadjanka

    26.09.2011 10:13
    kriza
    navikli mi ,nista novo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.