Banke da kontrolišu isplatu doprinosa?

Poreska uprava je pokrenula inicijativu da se prilikom isplate neto zarade u poslovnim bankama obavlja i kontrola da li je poslodavac uplatio doprinose na zarade ili ne, izjavila je pomoćnica direktora Poreske uprave Rada Kostić.

Poreska uprava je pokrenula inicijativu da se prilikom isplate neto zarade u poslovnim bankama obavlja i kontrola da li je poslodavac uplatio doprinose na zarade ili ne, izjavila je pomoćnica direktora Poreske uprave Rada Kostić.

Ona je navela da sa nešto više od 600 inspektora Poreska uprava nije u situaciji da iskontroliše više od 300.000 obveznika, 222.000 preduzetnika i preko 100.000 pravnih lica. Slična situacija je i u Hrvatskoj i Makedoniji, a MMF je obavljao reformu poreskog sistema u Makedoniji i po tom iskustvu predložio sličan sistem i Srbiji, ukazala je Kostićeva.

Sa druge strane, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić je rekao da je rešenje da banke proveravaju prethodno plaćanje poreza i doprinosa pre isplate plata potpuno neprihvatljivo za banke. Banke nisu institucije koje bi to trebalo da kontrolišu, niti su osposobljene kadrovski, funkcionalno, organizaciono za poslove takve vrste, rekao je Dugalić.

  • radnica

    26.10.2011 13:04
    ?
    Kakva glupost ! I šta ako poslodavac radniku nije uplatio ? Uzeće od ovih bednih plata ? Opet poslodavac prolazi dobro , njemu ništa ???!!!!
  • 26.10.2011 12:35
    Ne ser..e nego proveravajte, biće bolje i vama i nama!
  • zaposlen kod privatnika

    26.10.2011 12:34
    nezaposlenost
    evo resenja da se nateraju privatnici da uredno plate poreze i doprinose! :)
    i automatski bi dovelo do povecanja broja nezaposlenosti i zatvaranja mnooogih firmi!
    koje je manje zlo?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.