Nema ruskog državljanstva za Srbe sa Kosova

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev proučio je zahtev kosovskih Srba za rusko državljanstvo, ali po Zakonu o državljanstvu Rusije nije u mogućnosti da odgovori na njihov zahtev, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Lukaševič.

Ruski predsednik Dmitrij Medvedev proučio je zahtev kosovskih Srba za rusko državljanstvo, ali po Zakonu o državljanstvu Rusije nije u mogućnosti da odgovori na njihov zahtev, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Aleksandar Lukaševič.

On je na brifingu u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije kazao da je Medvedev takođe rekao da će Rusija poslati sve vrste humanitarne pomoći Srbima na severu Kosova i kroz Unesko pomoći obnovu porušenih srpskih pravoslavnih svetinja.

Ambasadi Rusije u Beogradu početkom novembra predat je spisak s imenima 21.000 Srba sa Kosova koji traže rusko državljanstvo.

  • Hipokrit

    02.12.2011 12:14
    @@Bosanac
    "a ne da nas svaki put mobilišu,a da nam vi za to vreme otimate radna mesta - po mogućstvu rukovodeća!"

    Oh, sad vam Bosanci uzimaju radna mesta i mobilisu vas? Da li to znaci da ste nesposobni (mislim na "cistokrvne" Vojvodane, oni koji bi da proteruju ljude) kada vam saka "sumskih budala" kroji sudbinu? Znas kada gledas sve te fasiste sirom sveta, njihova poruka je ista "ONI nam otimaju poslove i unistavaju kulturu".
    Ako se hvatate za multi-kulturalnost kao bogatstvo, onda su vase tvrdnje potpuno licemerne i neuracunljive. Pre svega, mrznja je dosla iz Beograda.Bez fokusa nikada se necete resiti svoje frustracije. Mislim da vam je zivot zagorcala ekipa iz Srbije, domaci a ne gosti.Bosanci nisu krivi sto ti nemas posao ili sto ti nesto fali u zivotu.Shvati to.
  • Aelita

    02.12.2011 08:17
    Srbenda - @ Bosanac
    "Svaka čast"! Kako bi svet bio lepši bez takvih kao vi. FUJ!!!
  • 02.12.2011 07:53
    Brale moj, Vojvodjana ima dosta, pa cak i ovakvi kakvi smo bili smo VEPOVCI- nasilno podignuti, da BRANIMO SILNE JUNACINE koje su se u to vreme doseljavale u Vojvodinu,
    a gde vam je tradicija cuvanja ognjista,
    ima i druga poslovica pored
    "Gde celjad nije besna ni kuca nije tesna"
    "Dosli......"

    nikad nikoga ne vredjam al dojadilo mi je da slusam
    vi Vojvodjani, nista ne radite!
    vi Vojvodjani ste mlaki i nikakvi
    voda u Vojvodini je nikakva a nasa je za nezaboraviti,cista izvorska...
    u Vojvodini je i vazhu, sav nikakav, a nase sume,to nigde nema!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija