VIDEO: U Srbiji uhapšeno 14 osoba koje su prevarile državljane Nemačke za milion evra

Pripadnici MUP-a su, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Nemačke, učestvovali u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara preko kol centara.
Prevare je vršila međunarodna kriminalna grupa, koja je na taj način oštetila više građana Nemačke u iznosu od oko milion evra.
Pretresom stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, od kojih su dve na teritoriji Niša i devet na teritoriji Novog Pazara pronađeni su dokazni predmeti.
Trinaest osoba je, uz krivičnu prijavu za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega joj je izrečena mera zabrane napuštanja stana.
 
 
MUP u saopštenju nije naveo ni nicijale, ni godište uhapšenih, kao ni kakvi su dokazni predmeti u pitanju.
  • B

    02.05.2024 19:54
    V
    Oni su jedini pravi privrednici koji su iz EU doneli novac u Srb Takve ljude treba nagraditi a ove sto pare iznose iz Srb hapsiti (ove sto prodaju aerodrome,poljoprivredno zemiljiste,šume, vode,kupuju "rafale"i grade strancima firme,exspo hale itd..Cist razmisljam
  • Mikan

    02.05.2024 17:34
    Da su tapšali političarima
    na izbornom mitingu zaradili bi mnogo više od milion eura ali eto nisu se setili u naletu emocija .

    Sad je kasno za kajanje.







  • Kad već spominješ

    02.05.2024 15:35
    diplomu

    Darko FR
    02.05.2024 • 13:03
    Da su otvorili pečenjaru
    na vreme i kupili diplomu glava sa dlake im ne bi hvalila čak bi bili postavljeni i na neko rukovodeće mesto .

    Amateri .

    Misliš "falila", a ne "hvalila"? Inače si u pravu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.