Ubijena Novosađanka koja je nedavno prodala kuću

Novosađanka Vera Lovrić (1948) pronađena je mrtva sinoć oko 18 časova u svojoj kući u Subotičkoj 77.

Novosađanka Vera Lovrić (1948) pronađena je mrtva sinoć oko 18 časova u svojoj kući u Subotičkoj 77.

Nju je pronašla sestričina u lokvi krvi, a kako 021 nezvanično saznaje, ubijena je sa više udaraca tupim predmetom u glavu. Kako saznajemo, u kući je bilo tragova premetačine, što ukazuje na razbojničku krađu, ali nije bilo tragova nasilnog ulaska, što govori da je nesretna žena poznavala ubicu, ili ju je uhvatio iznenada, preko dana.

Istražni sudija Miroslav Alimpić obavio je uviđaj, a, prema nekim informacijama iz policije, istraga forenzičara u kući Vere Lovrić biće nastavljena i danas. Vreme smrti će biti naknadno utvrđeno, a ubijena je poslednji put viđena živa u ponedeljak tokom dana.

Ona je nedavno investitoru prodala kuću u kojoj je živela, na uglu Subotičke i Vardarske ulice, na Somborskom bulevaru. Prema rečima jedne od komšinica sa kojom se družila, u poslednje vreme strahovala je upravo od upada nasilnika i lopova. - Desilo joj se tačno ono čega se pribojavala. Govorila je da se plaši jer je sama i jer je moguće da neko načuje da je prodala kuću i da dođe da je pokrade. Strašno je to što joj se desilo, to nam samo govori da niko nije siguran - izjavila je za 021 vidno potrešena poznanica ubijene žene. Po njenim rečima, Lovrićeva je živela sama, a najbliža familija su joj bili sestrić i sestričina koja je i pronašla mrtvu. - Za njih je živela, pomagala im koliko je mogla i volela ih kao svoju decu. Sestra joj je poginula pre nekoliko godina za Doček nove godine, od rikošetiranog metka - ispričala nam je komšinica, koja nije želela da se predstavlja imenom i prezimenom.

Vera Lovrić je, prema dogovoru sa investitorom, trebalo da se preseli privremeno u obližnju zgradu na Somborskom bulevaru, dok stanovi u zgradi na njenom zemljištu ne budu završeni. Uz nju, istom investitoru su, kako saznajemo, kuću prodale i prve komšije, koje su se ranije iselile. Policija intenzivno traga za počiniocima ovog zločina.
  • Telepcanin

    14.03.2012 18:35
    Novi Sad, bezbedan grad, al za koga?
    Prvo saučešće porodici gospođe Vere. Tragično i tužno.
    Drugo, objavljeno da su uhapšene ubice naše sugrađanke, a neki su ovu tragediju koristili da bi napadali i iznosili optužbe protiv kojekakvih investitora i ostalih bez na osnovu tračeva... Ljudi, ja isto živim na telepu, i svaki dan cujem za pljačke, upade u kuće, jel ne bi trebalo da se zapitamo gde su policijske patrole kojih nema na ulicama, zašto grad ne osvetli ulice, zasto se ne stave semafori na raskrsnice sa bulevarima, itd... ima toga puno za šta je odgovorna vlast. Ovo sto se dogodilo, moglo se dogoditi svakom.
    Nesretna žena je verovatno htela da se odbrani od pljačkaša pa je nastradala. Treba apelovati na policiju i gradsku vlast da poveća bezbednost u svim delovima grada, a ne samo oni da se osećaju bezbedni sa svojim obezbeđenjem...
  • Telep

    14.03.2012 17:43
    Draga Vera
    Prodaj kuću ubiće te zbog novca, nemoj prodati kuću ubiće te zbog placa. Rodjen sam na telepu i odrastao, poznavao sam Veru još kao mali. visoko obrazovana žena koja je marljivo radila ceo život i nedavno je otišla u teško zaradjenu penziju. Glave joj je došao neki investitor verovatno bez škole i obrazovanja ali sa jakim vezama i prijateljima na položaju. Da li ste skoro šetali po telepu? Postao je rupa bez rasvete i zapušten a sve to zbog "investitora" koji tako dolaze do placeva za gradnju besplatno.Dobro poznata šema iz mafijaških filmova. U šta nam se pretvorio život?
  • MaloMorgen

    14.03.2012 14:23
    Informatika
    Danas svaka susa ima pristup podacima gradjana. Sazna se sve i svasta pritiskom na dugme i tu moc imaju svi kojima je Drzava dala to pravo, a i oni kojima nije.

    Obicni sluzbenici u poreskom imaju pristup u vase bankovne racune zbog "u ime naroda", a samim tim i njihovi prijatelji sumnjivog ponasanja koji uvek postoje. Prodao si kucu? Plati porez, a poslacemo ti i reketase.

    Svaka salterusa u banci moze da vidi stanje vaseg racuna pa da vas posle "poveze" sa njenim prijateljima is nekog od "klanova". Susrete sa njima obicno ne prezivite. Neko ce posumnjati na nju zbog toga? Ma hajte molim vas... Nasa "efikasna policija" iovako resi slucaj samo ako im neko dojavi krivca, i ako krivac nije jedan od njihovih prijatelja. Sve ostalo im je smaranje.

    Svaka krupnija transakcija bude omirisana od strane mafije na ovaj ili onaj nacin. Kako su dosli do informacije da je gospodja prodala kucu ne zna se, ali se moze nagadjati, naravno.

    Sve je to zbog toga sto smrtna kazna vise ne postoji, a kriminalci najgorih fela "uz lepo ponasanje" izadju iz zatvora za godinu dana. Mozda samo i narukvicu dobiju ako su "dobri" sa nekim iz pravosudja.

    U zemlju Srbiju, neophodno je vratiti smrtnu kaznu i tako istrebiti ubice, pljackase, prevarante, silovatelje. Mozda bi onda posle svega ostalo samo cetvrtina Srbije, ali bar bi onda preostali ziveli na miru.



Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.