Bivši pripadnici OVK spremni za mobilizaciju

Udruženja proistekla iz OVK najavila su danas da će se mobilisati da zaštite Albance na severu Kosova, ako ih - kako kažu - ne zaštite kosovska vlada, Kfor i Euleks, preneo je RTS.
Udruženja proistekla iz OVK najavila su danas da će se mobilisati da zaštite Albance na severu Kosova, ako ih - kako kažu - ne zaštite kosovska vlada, Kfor i Euleks, preneo je RTS.

Predstavnici tri udruženja iz opštine Srbica oglasili su se povodom ubistva Seljvera Haradinaja i ranjavanja članova njegove porodice u severnom delu Mitrovice, tvrdeći da je reč o "ekstremističkim i terorističkim napadima srpskih paralelnih struktura, kao i srpskih terorističkih i zločinačkih organizacija koje su ubačene na Kosovu".

"Odlučili smo da mi, bivši borci OVK, izađemo i zaštitimo ovdašnje Albance", navodi se u saopštenju koje prenosi RTS.

Saopštenje su potpisali predsednici tri udruženja bivših pripadnika OVK - Hisni Ngucati (OVL), Haki Aruči (SML) i Nebih Ferizi (SHFD).

  • 21.04.2012 18:27
    Sou
    Pa dobro, pa posle svih ovih albanskih insinuacija, pa kako bre i normalan covek da ostane normalan. Da se ja pitam, ja znam sta bih radio. Pre 623.godine nasi cukun-cukun dedovi su to drugacije resavali...
  • Анти-новинар

    14.04.2012 20:46
    истраживач
    Хајде у "демократској" земљи србији, на "истраживачком" Радију 021 чујемо и другу страну истине о томе шта се десило, ако упште ово објаве:

    На основу изјаве које је уредништву „Срби На Окуп” дао Бојан Јаковљевић, иначе председник окружног одбора СНС за Косовску Митровицу, желимо да обавестимо јавност о детаљима под којима се убио Сељвер Харадинај, а који нису нигде објављени.

    Наиме, како наш саговорник наводи, настрадали Сељвер Харадинај из Косовске Митровице, који је иначе живео у северном делу Косовске Митровице у три солитера, спремао је пластични експлозив који је хтео да активира комшији шиптару. У тренутку када је експлозив спремао, цигарета му је испала на експлозивну направу, он се уплашио, избацио експлозивну направу из руке и тако је активирао. Тако је практично дошло до његовог самоубиства и рањавања других чланова породице Харадинај.

    Наш саговорник као извор ових информација наводи жену покојног Харадинаја, која је иначе и дала изјаву КПС полицији и која садржи све ове детаље, као и одређене полицајце иначе официре КПС полиције. Срби са Косова и Метохије захтевају да се изјава жене погинулог Харадинаја што пре објави и тако расветли овај случај.

    Ситуација на северу Косова и Метохије је напета. Грађани општине Лепосавић узнемирени су јер су надомак села Кошутово и Бистрица уочили 10 транспортера специјалних јединица РОСУ. Они сматрају да би се претње Хајредина Кучија о најави акције сличне оној од 25. јула 2011. године могле остварити.
    Наиме, у четвртак ујутро 25 транспортера специјалних јединица КПС-а – РОСУ изашло је из базе у Новом Селу, општина Вучитрн, и стационирало се у јужном делу Косовске Митровице. Око 23 часа 15 транспортера се упутило у правцу Старог Трга, а десет ка општини Лепосавић, где су и сада стационирани.
  • Mila

    14.04.2012 15:44
    A sta je sa srpskim zrtvama?!!! A njihov broj je poprilican i to nevinih zrtava,za razliku od ovih zlikovaca, ko trazi pravdu za njih, ako se zbog ovih zlikovaca mobilisala OVK, jel to znaci da za srpske zrtve treba Vojska Srbije? Pa mi kad bi izdali takvo saopstenje mislim da bi nam momentalno uveli sankcije i bombardovali nas, cisto kao prevencija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.